E2k

Hur kan man hantera symtomen vid klimakteriet

Tips för att göra en smidig övergång

Många kvinnor upplever att just när de får sina liv för - stadig karriär, fast förhållande, barn antingen odlas eller på god väg - de börjar uppleva en mängd olika symptom på grund av de varierande hormonnivåer associerade med hotande klimakteriet. Medan vissa kvinnor gör den här övergången med knappt en märkbar symptom, kommer de flesta att uppleva åtminstone några fysiska och känslomässiga besvär.

Eftersom klimakteriet (åren före sann klimakteriet, när hormoner är i ett konstant tillstånd av flux) kan vara 2-8 år, är det viktigt för kvinnor att förstå att det finns sätt att hantera sina symtom. Vidta aktiva åtgärder för att göra dessa år som problemfri som möjligt kan hjälpa kvinnor att övergången lätt genom klimakteriet.

 1. Schemalägg en check-up: Många klimakteriebesvär kan härma de olika hälsofrågor, så kvinnor som upplever någon oro bör inledas med en grundlig läkarundersökning. Utesluta andra orsaker till obehag rensar vägen för att fokusera på klimakteriet ensam.

 2. Överväga dina alternativ: Vissa kvinnor väljer hormonbehandling (HRT) för att lindra klimakteriebesvär, medan andra föredrar att söka alternativ. Vad som är rätt för en kvinna inte kan vara det bästa valet för en annan, men det är viktigt för alla kvinnor att utbilda sig om sina optioner.

 3. Hur kan man hantera symtomen vid klimakteriet. Schemalägg en check-up.
  Hur kan man hantera symtomen vid klimakteriet. Schemalägg en check-up.

  Bedöm dina symtom: Värmevallningar, humörsvängningar, oregelbundna menstruationer, och minskad libido är alla vanliga symptom på klimakteriet. Många kvinnor noterar ytterligare symtom, inklusive men inte begränsat till trötthet, ömmande leder, kliande hud och håravfall. Att hålla ett vakande öga på symtom och notera deras intensitet är viktig för att besluta om en handlingsplan.

 4. Prata ut: För en generation sedan var klimakteriet inte vara ett ämne för artig konversation. Lyckligtvis är kvinnor idag är mer bekväm än sina mödrar var med ämnet, vilket gör det lättare för dem att hitta svar på sina frågor. Medan vissa kvinnor välkomna klimakteriet, kan andra se det som en förlust, vilket innebär slutet på deras fertil år. Detta kan vara särskilt svårt för kvinnor som har skjutit moderskap och kan ompröva sitt val. Prata med andra kvinnor som upplever liknande känslor kan vara ganska bra.

 5. Titta in örter: Många vanliga läkare överväger nu fördelarna med växtbaserade kosttillskott för lindring av klimakteriebesvär. Två som för närvarande får mycket uppmärksamhet är silverax och rödklöver. Se Hur du använder örter och kosttillskott för att lindra klimakteriebesvär mer om detta ämne.

  Tips för att göra en smidig övergång. Överväga dina alternativ.
  Tips för att göra en smidig övergång. Överväga dina alternativ.
 6. Titta på din kost: Forskning tyder på att en kost rik på frukt, grönsaker, fullkorn och soja kan vara till nytta för att minimera de symptom på klimakteriet. Efter en hälsosam kost plan vettigt för den allmänna hälsan, så genomföra positiva kostförändringar kan verkligen inte skada!

 7. Ta dig tid att de-stress: Spänning, ångest och mild depression är klagomål som många kvinnor tillför sin läkare när de är i klimakteriet. Att få regelbunden motion och lyfta ut tid för lugn eftertanke kan hjälpa till att lindra spänningar i samband med klimakteriet. Klicka här för att lära sig att meditera och lindra stress .

 8. Håll inblandade: att hålla kontakt med vänner, familj och samhället kan vara till nytta i ett antal olika sätt. Nära och kära kan ge en fantastisk källa till stöd och uppmuntran under klimakteriet. Att ha ett gott skratt, en förståelse öra, eller bara en plats att ventilera dina frustrationer kan göra underverk!

När genomgår något liv övergång, att veta att du har val är viktigt. Klimakteriet är en helt naturlig fas i livet, och att lära sätt att hantera de fysiska och känslomässiga förändringar kan göra övergången så smidig som möjligt.