E2k

Hur känns och ser bra ut efter en förlossning

Graviditet kan se ut som att det är det vackraste i världen

Graviditet kan se ut som att det är det vackraste i världen. Blivande mödrar verkar lysa med glädje som kommer inifrån. Men verkligheten är graviditeten är det svåraste på jorden. Problemen slutar inte heller ens efter att du har fött ditt paket av glädje.

  • Det är naturligtvis först och främst smärtan av födelsen sår, och mer så om du har haft ett kejsarsnitt.
  • Den förstoppning som du hade innan leverans blir smärtsamt nu att dina vävnader och muskler fortfarande är helande.
  • Brösten blir ömma när mjölken börjar rinna.
  • Varma och kalla blixtar som dina hormoner tillbaka till de nivåer som före graviditeten så kallade "efter smärtor" som livmodern fortsätter att krympa till sin normala storlek.
  • Den ökända förlossningsdepression, som till skillnad från fysiska symptom är inte så lätt att bota. Du kan genomgå oförklarliga humörsvängningar, ilska, skuld och obeveklig sorg.
Hur känns och ser bra ut efter en förlossning. Graviditet kan se ut som att det är det vackraste i världen.
Hur känns och ser bra ut efter en förlossning. Graviditet kan se ut som att det är det vackraste i världen.

Din man kanske ivrigt har väntat på denna dag, för nio långa månader (tyvärr, har han ytterligare 6 veckor att vänta), där han kan få intim med dig igen, men du längtar överallt, ändå har det fett som du har fått , och bara vill sova, sova, sova.

Så vad är en tjej att göra

Så vad är en tjej att göra? Hur kan du komma tillbaka till den varma att du var 9 månader sedan? Skulle det ta ytterligare 9 månader? Hur kan du göra det samtidigt ta hand om din nya baby?

Motion är definitivt det mest självklara svaret

Motion är definitivt det mest självklara svaret, men vara noga med att inte överdriva. Läkare rekommenderar promenader. Det inte bara gradvis lättar dig tillbaka i regelbunden rörelse, det ger dig också en chans att få sol och frisk luft.

Så vad är en tjej att göra. Motion är definitivt det mest självklara svaret.
Så vad är en tjej att göra. Motion är definitivt det mest självklara svaret.

Motion frigör också endorfiner, den "lyckliga" hormon. Så tränar inte bara hjälper dig att få din kropp tillbaka till formen, men också ger dig en bättre känsla av att vara att kämpa mot förlossningsdepression.

Se till att du sover när barnet sover. Det är ingen idé att hålla sig vaken, väntar när ditt barn behöver dig. Sov nu så att när ditt barn vaknar du utvilad och alert, inte trött och irriterad, för att sköta ditt barns behov.

Fortsätt att äta regelbundna, hälsosamma måltider

Fortsätt att äta regelbundna, hälsosamma måltider. Du kanske har ätit välbalanserade måltider för barnets skull medan du var gravid, men förlossningen är ingen anledning att sluta äta hälsosamt. Bantning så snart efter graviditeten kommer bara att ge mer problem än gör dig gå ner i vikt.

Se till att amma. Detta är inte bara för ditt barns skull. Amning kommer verkligen få dig att gå ner i vikt.

Var inte för stolt för att ta emot hjälp

Var inte för stolt för att ta emot hjälp. Du är inte en superwoman, och du fortfarande behöver tid att återhämta sig. Även bara ha någon att diska eller ta ut soporna kan redan vara en stor hjälp.

Prata med andra mammor

Prata med andra mammor. Du kan få en hel del tips. På något sätt, bara vetskapen om att andra har upplevt det du upplever, och att ha någon att prata med som förstår vad du genomgår kan vara en stor tyngd från dina axlar.

Bara genom att ta det lugnt, inte rusar det, långsamt tillsätta mer och mer motion varje dag, så kan du enkelt gå tillbaka till vackra dig.