E2k

Hur man ändrar beteende hos barn med autism

Autism hänvisar till en grupp av ett autismliknande och beteendemässiga störningar eller PDD. Det uppskattas att cirka 1,5 miljoner européer har fått diagnosen autism eller ett barn av varje 110. Pojkar är oftast drabbade än flickor.

Om du lever med ett barn med diagnosen autism

Hur man ändrar beteende hos barn med autism. Bestäm beteende som behöver ändras.
Hur man ändrar beteende hos barn med autism. Bestäm beteende som behöver ändras.

Om du lever med ett barn med diagnosen autism, det kan presentera många utmaningar i ditt dagliga liv. Eftersom barn med autism har hjärnor som är trådbundna annorlunda, deras beteende ofta inte meningsfullt att resten av världen. Repetitiva åtgärder och stirrade ut i rymden eller göra något i en förmånlig ordning eller hur är några märken av autism. Om emellertid beteendet blir skadligt eller blir en fråga om säkerhet, då den måste bytas.

Här är några metoder som du kan vidta för att förändra beteende hos barn med autism.

  • Bestäm beteende som behöver ändras. Det finns förmodligen en hel del små saker som driver dig galen, men välj dina strider klokt. Om ett beteende är skadligt för honom eller till andra människor, sedan prioritera det. Du kan behöva avstå från att kontrollera sina andra åtgärder. Acceptera att det finns bara så många saker som du kan ändra. Till exempel, om ditt barn kan äta själv med hjälp av en gaffel i fem minuter, anser att en framgång, jämfört med om han ständigt vandrar runt under hela av måltiden.
  • Ha en struktur. Rutiner få ordning på livet ett autistiskt barn. Om du försöker ändra ett beteende, införs som en del av rutinen. Det kommer att ta flera försök innan han tar den. Du måste anmäla barnet i förväg om eventuella kommande förändringar i hans schema eller regelbundet mönster för att ge honom tid att förbereda sig för det.
  • Var konsekvent. Om ditt barn gör något som är osäkra eller oacceptabelt, måste du vara konsekvent i att korrigera beteendet. Även om det är dränering att hålla på tillrättavisa och ständigt behöva hålla ett öga, måste det göras. Repetitivt beteende är något som ditt barn kan förstå så inte svänga bort från vad du säger att du ska göra. Se till att alla vårdgivare ditt barn vet dina regler så att de kan upprätthålla det även i din frånvaro.
  • Ge en ersättare. Du kan inte ta bort alla beteenden, men du kan försöka kanalisera den mot något annat. Till exempel, om ditt barn tycker om att klättra bokhyllan, som är mycket osäkra, kan du behöva istället föra honom till parken så att han kan klättra jonglera gymmet istället. Om han gillar att bang näven på golvet, ge honom en uppsättning leksaker trummor istället.
  • Prata med ditt barn. Beroende på nivån eller graden av ditt barns autism bör du kunna förklara för ditt barn varför han behöver förändra ett visst beteende. Till exempel, säg att det inte är säkert att klättra bokhyllan eftersom han kan skada sig själv. Han kanske inte verkar mottaglig för dig, men gör det ändå. Vara fast och konsekvent.

Att handskas med ett autistiskt barn tar extra uppmärksamhet. För mer information, kolla in autismspeaks.org .