E2k

Hur man ansöker om Medicaid: lära sig om rätt till Medicaid

Få hjälp att fylla i en Medicaid ansökan

Medan Medicare är ett federalt drivs program är Medicaid ett statligt drivna program som får stöd från den federala regeringen bygger på socioekonomisk status av statens invånare. Det är viktigt att inse att varje stat har sina egna kriterier för Medicaid berättigande . I huvudsak är Medicaid ett program som är tillgängligt för vissa familjer med låga inkomster som passar till specifika stödberättigande begränsningar som har utformats av staten och den federala regeringen. Innan du ansöker kan det vara en god idé att utbilda dig på federal och statlig politik - Lyckligtvis är detta lätt gjort via online kurser.

Men det finns några andra frågor som ni vill veta:

Hur man ansöker om medicaid: lära sig om rätt till medicaid. När du väljer att tillämpa.
Hur man ansöker om medicaid: lära sig om rätt till medicaid. När du väljer att tillämpa.
 1. Medicaid betalar inte pengar direkt till dig, utan i de flesta fall skickar den medlen till de leverantörer med vilka du har haft kontakt med.
 2. Det finns ett antal av kvalifikationer för att ta emot Medicaid, inklusive din ålder, oavsett om du är gravid, funktionshindrade eller blind.
 3. När du väljer att tillämpa, ärligt utvärdera din ekonomiska situation, eftersom det kommer att visas till folket granskar din ansökan. Om du äger en ny eller relativt ny bil, är dina chanser att få Medicaid bistånd minskat. Om du äger ett hem, tänk på att egendomen är värd pengar och kan påverka ditt fall för att ta emot det också.
 4. Under de senaste decennierna har Medicaid varit men en av de många federala och statliga programmen som har genomgått översyn. Huvudsak till kongressen passerade personligt ansvar och arbete Opportunity Reconciliation Act (vanligen kallad "Welfare Reform" programmet) i 1996, var alla invandrare oavsett medborgarskap rätt till det. Ett år senare, passerade kongressen staten barnprogram sjukförsäkring eller SCHIP. När det gäller dessa två lagstiftningsåtgärder, finns det några generella regler som styr behörighet. Nedan är några grundläggande regler och krav:
  • För de invandrare som rest in Europa innan 1996, både Medicaid och Medicaid SCHIP program finns (med undantag av Wyoming).
  • För de invandrare som inträdde i Europa efter 1996, finns det särskilda restriktioner som gäller under de första fem åren.
  • Även om det är sant att Medicaid är ett statligt finansierat program, det regleras och finansieras också av den federala regeringen. Ett utmärkt hemsida att besöka om Medicaid och invandrare är den Guttmacher rapporten .

Hur ansöker man om Medicaid? kan du ansöka online?

För att veta hur man ansöker, måste du kontakta din lokala försäkringskassa, Welfare Department i din stad, eller Institutionen för hälsa och mänskliga resurser för att få en ansökningsblankett. Appliceringsmetoder varierar från stat till stat. Även om du kan ansöka online, till exempel, ibland du fortfarande måste besöka ett kontor i person att presentera dina behov.

Få hjälp att fylla i en medicaid ansökan. Under de senaste decennierna har medicaid varit men en av de många federala och statliga programmen som har genomgått översyn.
Få hjälp att fylla i en medicaid ansökan. Under de senaste decennierna har medicaid varit men en av de många federala och statliga programmen som har genomgått översyn.

Här är några andra viktiga punkter för att förstå:

 1. Ditt barn kan vara berättigade till Medicaid hjälp även om du inte passar kraven. Detta är en anledning är det mycket viktigt att kontrollera med er individuella tillstånd "Barn Medical Services" avdelning.
 2. Om du är ett med låg inkomst och har barn att försörja, bör du kontrollera med ditt lokala kontor för vägledning.
 3. Många stater ger dig också ett kort eller något annat medel för att köpa mat. Inte vid något tillfälle bör du dela kort med någon annan. Liksom Medicare, det finns alltid en viss risk för bedrägeri, och det är ditt ansvar att rapportera sådana bedrägerier om du känner till något.
 4. Om du någonsin behöver en allierad, fråga din läkare. Jag har skrivit många brev till förmån för mina patienter och nästan varje gång fick jag ett positivt svar.

Glöm inte att utbildning är din bästa vapnet om du någonsin har att utmana ställning till din behörighet. Om du har nekats för Medicaid täckning eller om du tror att du inte får full nytta du förtjänar, kan du anmäla dig till online-politiken sjukvården klasser att säkerställa att du argumenterar från en kunnig läge.