E2k

Hur man använder en hörapparat

Miljontals människor runt om i världen lider av hörselnedsättning

Miljontals människor runt om i världen lider av hörselnedsättning. Vad värre är, fortsätter antalet hörselnedsättning offer att öka. Bra, kan man nu använda något för sin digitala hörsel-hörapparaten.

Hur man använder en hörapparat. Kontrollera om det hör batterier.
Hur man använder en hörapparat. Kontrollera om det hör batterier.

Hörapparat har hjälpt miljontals människor runt om i världen med hörselnedsättning. Även om de bara har digital hörsel, dessa människor åtnjuter fortfarande normalitet att höra.

Om du eller någon nära dig lider hörselskador är det alltid bra att vända sig till digitala hörapparater. Det första du behöver göra är att hitta en hörapparat från olika tillverkare att använda.

Du kan enkelt få den bästa produkten från tillverkare genom att jämföra recensioner, betyg och priser. Visst, vill du inte din hörapparat investering vara avfall. Ett sätt att undvika detta är genom att titta in i recensioner, priser och betyg och sedan bestämma vilket av alternativen som fungerar bäst för patientens situation.

Miljontals människor runt om i världen lider av hörselnedsättning. Kontroll volymen av hörapparaten.
Miljontals människor runt om i världen lider av hörselnedsättning. Kontroll volymen av hörapparaten.

Efter det kommer det att vara dags att använda hörapparaten. Men hur?

  1. Kontrollera om det hör batterier. Ta av batteriluckan, oftast på baksidan. Där kommer du att se om alla batterier är installerade. Om det inte finns något batteri kan du installera några själv eller ta hörapparaten till en auktoriserad säljare. De batterier för hörapparater är speciellt gjorda och monteras för dessa små enheter.
  2. Sätta på. Flesta hörapparater är påslagna genom att trycka på strömbrytaren. Vanligtvis kommer en ljus lysa när det redan är på.
  3. Kontroll volymen av hörapparaten. Höra om det finns någon återkoppling i hörapparaten. Om det är, kan du sänka volymen genom att vrida på volymratten. Att göra detta kommer att säkerställa att du inte kommer att höra någon feedback när hörapparaten är redan i örat.
  4. Att sätta hörapparaten i örat. Långsamt och försiktigt sätta hörapparaten i örat med hörapparaten förstärkning nedåt. Du bör vara noga med att inte orsaka någon skada åt vinsten, eftersom påverkan på det kommer att förstöra återkoppling samt din aided utfrågning i slutet.
  5. Justera volymen. De flesta hörapparater, är volymen justeras genom en kontroll hjul. Turning denna medurs ökar volymen medan moturs vridning minskar volymen.

Där är du redo att höra världen tydligt. Men inte bara användningen av hörapparat bör betydelse. Du bör ändå skydda örat genom att ta bort hörapparaten från örat på natten. Se också till att strömbrytaren slås av om stödet inte används. Du kan referera till tillverkarens vårdande guide för de specifika riktlinjer för din hörapparat.

Även om din hörapparat är alltid på räddning

Även om din hörapparat är alltid på räddning, är det ändå bättre att göra hörselskydd och regelbunden hörseltest. Visst, skulle du vilja höra genom dina öron snarare än genom hörsel batterier. Så, innan du lägger till de miljontals människor som använder hörapparat, hörselskydd och regelbunden hörseltest bör nu vara i dina prioriteringar.