E2k

Hur man använder spel för att uppmuntra språk hos barn med autism

Ett beteende egenskap som ofta förknippas med autism hos barn är barnets förmåga att härma ord och fraser och barnets oförmåga att använda dem för funktionell kommunikation. Men studier har visat att språkutvecklingen hos autistiska barn kan få hjälp och uppmuntras genom lek. I den här artikeln får du lära dig några förslag och idéer för att använda spel för att uppmuntra språkutvecklingen hos autistiska barn.

  • Observera barnets intressen när det gäller leksaker. Barnets intresse i en viss leksak eller en viss uppsättning leksaker är din utgångspunkt för att stimulera språkutvecklingen. Du måste vidga dina ögon lite så att du exakt kan följa. Vanligen kommer din indikator för intresse vara frekvensen av barnets användning av leksaken.
  • Studera hur barn leker med leksaker. Detta är en fortsättning på den första förslaget. Du kommer att vilja ta del av barnets särskilt intresse av leksaker, samt i barnets starka intresse för en specifik användning av leksakerna medan du spelar. Till exempel, gillar ett autistiskt barn mat leksaker. Du kan spela med barnet använda produkten leksaker. Prova att placera maten i behållare, eller köpa och sälja mat eller laga mat. När du spelar kommer du att upptäcka så småningom en märklig användning av leksaker, en specifik användning som barnet finner mycket intressant och engagerande. Till exempel, om barnet visar så mycket nöjen och njutning när du låtsas att laga maten, kanske du kan använda den särskilda verksamhet att lära barnet funktionell vokabulär.
  • Uppmuntra barnet att härma dina ord medan du spelar. Till exempel kan du säga, "Ät äpple" medan låtsas äta en leksak äpple. Eller så kan du säga "koka ägg" medan låtsas steka ägg på plast pannan. Gör detta varje gång du spelar med leksaken. Målet är att göra det möjligt för barnet att associera orden med objekten och de akter.
  • Gradvis minska ditt ord / fras anvisningarna. Efter veckor av guidade imitera, kan du kontrollera om föreningen är klar. När barnet leker med leksaker med dig, titta på leksaken och vänta för barnet att producera de ord som du lärde honom eller henne i de föregående veckorna. Om barnet har svårigheter, ge ledtrådar, till exempel att säga den första stavelsen i orden eller fras. Barnet ska kunna avsluta hela frasen. Fortsätt sedan till låtsaslek matlagning eller äta. Eftersom barnet har ett starkt intresse i detta specifika spel aktivitet, kommer han eller hon har bättre sannolikhet att bilda associationer mellan fraser och de akter.
  • Bredda ordförrådet. När barnet lyckas bygga föreningar, lägga till nya ord eller fraser, efter en liknande teknik som beskrivs. Du kan också använda detta skede som en möjlighet att lära sig informations frågor som "Vad är det?"
Hur man använder spel för att uppmuntra språk hos barn med autism. Observera barnets intressen när det gäller leksaker.
Hur man använder spel för att uppmuntra språk hos barn med autism. Observera barnets intressen när det gäller leksaker.

Lek är faktiskt mer än bara en njutning för barn. Speciellt för autistiska barn, kan det användas som ett pedagogiskt miljö för att främja utvecklingen av deras funktionella ordförråd.