E2k

Hur man avgör om höftledsplastik är rätt för dig

Artrit i höften kan verkligen vara en immobiliserande och ganska smärtsam upplevelse som ingen någonsin kommer att vilja att uthärda. Även om detta inte är ett livshotande erfarenhet och kondition, kan det förändra fortfarande hur en person fungerar i livet på ett negativt sätt. Smärtan är så svår att du kan ha svårt att gå och även sitter. Lyckligtvis finns det ett botemedel som du kan överväga om tillståndet blir för outhärdlig. Tyvärr är botemedlet kirurgi, höftledsplastik att vara exakt. Även om detta kan nog ta bort smärtan, det är inte en riskfri förfarande, vilket är varför du kommer att vilja överväga alla aspekter av detta alternativ innan man beslutar om det. Här är några saker som du bör definitivt överväga.

  • Vet att det inte kommer att bli bättre. Ja, du läste denna rätt. Hip artrit är inte botas genom medicinering, motion, kost, eller andra alternativa medicinsk behandling där ute. I själva verket kommer tillståndet successivt försämras tillsammans med extrem smärta. Den enda verkliga botemedel för ditt tillstånd blir operation.
  • Olika effekter för olika människor. Att veta att detta villkor kommer oundvikligen försämras, kommer du vill veta att nivån på försämring kan variera med människor. Vissa människor kan känna extrem smärta och fysisk oförmåga inom 3-6 månader tidsram medan andra människor kan ha en flera goda år framför sig innan känslan hela kostnaden för tillståndet. Detta sagt, du kanske vill vänta på någon invasiva proceduren tills du inte kan hantera smärtan längre.
  • Det är låg risk. Enligt statistiken har cirka 95% av personer som har fått höftledsplastik promenerade utan inslag av komplikation. Det är ett gott tecken som verkligen kan göra höftledsplastik ett tilltalande alternativ just nu. Tänk på att det fortfarande finns en liten chans för komplikationer och kommer verkligen beror på din hälsa.
  • Konsultera en läkare. Innan du ens funderar på operation, kanske du vill rådfråga en läkare först. Han kommer att beställa några röntgenstrålar gjort på höften. Baserat på detta och andra tester hälsa på dig, kommer han lägga alternativen på ditt bord. Medan kirurgi är ett stort alternativ att överväga, är det inte det enda alternativet för de flesta fall eftersom du kanske kan, åtminstone, skjuta upp förfarandet genom medicinering som kommer att befria dig av smärta och bromsa försämringen. Be din läkare att hjälpa dig att avgöra om det bästa tillvägagångssättet.
  • Vikt kan vara ett problem. Ja, om du planerar att få höftledsplastik, så ska du veta att om du är överviktig, kommer du troligen har ett problem senare. Det material som används för den alternativa höft kanske inte kan hålla dig ett loft för länge om du är för tung. Titan anses vara det starkaste material som kan användas för höft men detta kan vara dyrt och kan gå sönder eller försämras om bördan är alltför stor. Detta är fallet kommer läkare rekommenderar vanligtvis överviktiga människor att gå ner i vikt först innan de genomgick operationen.

Hur man avgör om höftledsplastik är rätt för dig. Vet att det inte kommer att bli bättre.
Hur man avgör om höftledsplastik är rätt för dig. Vet att det inte kommer att bli bättre.

Dessa är bara några av de detaljer som kan hjälpa dig att avgöra om höftprotes är det bästa alternativet på ditt bord. Tekniskt, om du kan leva med smärtan genom medicinering eller andra behandlingar alternativ, kanske du vill skjuta upp operationen tills du inte kan hantera smärtan längre, eller om du inte kan flytta som du brukade längre.