E2k

Hur man behandlar en ansiktsbehandling koka

Koka i medicinska termer sägs vara att samla in pus tillsammans med inflammation i huden och dess underliggande vävnader. De flesta kokar uppstår när en hårsäck är infekterad med Staphylococcus, en bakterie som finns i många delar av kroppen, och utförs ofta på huden. Manifestationerna kan uppstå på någon del av kroppen som har hårsäckar, vilket skulle utesluta läpparna, palmer och fotsulor. Kokar är vanligare hos män än hos kvinnor och tenderar att inträffa oftast i hals, midja, skinkor och lår. Det kan dock också visa upp på ditt ansikte som ger dig all den förlägenhet och smädar du kan hantera. De flesta ansikts kokar kan behandlas enkelt medan andra skulle kräva allvarliga medicinska procedurer och behandlingar. Här är några tips på hur man kan behandla en ansiktsbehandling koka.

Hur man behandlar en ansiktsbehandling koka. Inte brast utsprånget.
Hur man behandlar en ansiktsbehandling koka. Inte brast utsprånget.
  • Värm upp det. Applicera varma kompresser till kokning några gånger om dagen. Denna huskur är utformad för att hjälpa koka komma till sin spets och öppna upp eller absorberas internt. Det korrekta förfarandet innebär att köra en tvättlapp i varmt vatten och sätta den på området för ungefär fem minuter, 3-4 gånger per dag. Värmen ökar blodtillförseln i området, som bättre möjliggör för kroppen att hantera gifter och rensa ut infektionen. Ett bra alternativ är att använda ett varmt bad eller värmedyna.
  • Inte brast utsprånget. Om koka kommer till sin spets, motstå frestelsen att bryta upp den själv, särskilt som det finns på ditt ansikte. Det bästa sättet att hantera denna händelse är att hålla koka indränkt i värmen eftersom det kommer spontant tömma dess innehåll. Plocka på koka och försöker tvinga infektionen ut bara gör det värre.
  • Ge det en mild squeeze. När ansiktet koka gör slut spricker, krama försiktigt för att få de återstående pus ut. Använd inte för mycket tryck. Rätt mängd klämma rekommenderas att minska de fall av infektion. När den spricker, det brukar torkar upp och försvinner i ett par vilodagar.
  • Dölja det. Sätt ett bandage över koka när den spricker. Detta skulle hålla dränerande fluiden innehöll således förhindrar ytterligare spridning av bakterierna. Om du gör det även skulle skydda öppningen från att bli infekterad.
  • Hoppa lösningarna. Undvik över-the-counter lösningar som är kända för att dra ut vätska från koka. Dessa preparat endast skulle tendera att ytterligare irritera huden genom att trycka pus mot huden därmed infektionen visar sig vara mycket djupare än det borde vara.
  • Använd en antibakteriell tvål eller lösning. Tvätta huden med dessa behandlingar regelbundet. Betadine lösning och tvålar deodorant har antibakteriella medel i dem och fungerar ganska bra. Dessa tvålar och lösningar utför mot de bakterier som finns inuti och omger koka.
  • Välj moisturizers med omsorg. Undvik oljebaserade ansikts moisturizers, som har en tendens att täppa till hårsäckarna och lämna dem infektionsbenägen.
  • Undvik att gnugga koka mot hårda ytor. Se till att din ansikts koka inte borsta mot någon hård eller ojämn yta för att göra detta skulle leda till allvarliga infektioner

Om på grund av någon olycklig olycka din ansikts koka har genomgått en allvarlig infektion, då det bästa sättet att hantera det är att konsultera en expert hudläkare eller en skicklig läkare för korrekt behandling.