E2k

Hur man behandlar nasala allergier

Om har en känslig näsa

Om har en känslig näsa, kan du vara mycket benägen att nasala allergier. Du vet att du har det här problemet när du upplever symtom som rinnande ögon, kliande ögon, rinnande näsa, Scratchy hals och nysningar. Även om dessa symtom kan vara mycket irriterande, det finns några enkla sätt att behandla nasala allergier. Kolla in den här guiden för att hjälpa dig att hantera nasala allergier:

  • Styras av de pollen räkna utomhus. Du kan kontrollera pollen räkna i ditt område genom nationella Allergi Bureau Pollen och nivåer Mold. Om pollen räkna är hög, undvika att vara utomhus. Notera att det mesta är pollen räkna högre på morgonen och även sent på eftermiddagen. Detta gäller särskilt i torra och varma klimat. Kom också ihåg att hålla fönstren hemma och dina bilar stängda. Om du se till att du inte lämnar dig för mycket pollen, kommer du utlöser inte nasala allergier.
  • Stanna inomhus för det mesta under blåsiga dagar. Under blåsiga dagar kan pollen och andra allergener blir lätt in i dig att göra din allergi värre än någonsin. Därför är det bäst att hålla sig inomhus. Om du någonsin går utomhus, se till att du tvättar håret omedelbart och även ändra dina kläder så fort du kommer inomhus. Dessutom är det bäst att inte hänga torka dina kläder utanför som dina kläder kommer att locka mer pollen på detta sätt. Det är en bra idé att använda torktumlare vid torkning av dina kläder om du har nasala allergier.
  • Hantera din gräsmatta mycket väl. Ge uppmärksamhet åt regn rännor och våta områden i gräsmattan ofta. Rake våta löv så mycket som möjligt eftersom de kan lätt bli en grogrund för mögel och mögel. Se också till att gräset i gräsmattan alltid hålls kort.
  • Slå på avfuktaren hemma. Om ditt hus kan få fuktig, är det bäst att använda avfuktaren. För ditt badrum, ventilera det med en frånluftsfläkt. Bli av mögel formationer i badrummet genom att rengöra badkaret områden och dusch regelbundet använder blekmedel.
  • Använd rena sängkläder bara för ditt sovrum. Det är alltid bäst att tvätta madrassöverdrag, sänglinne och filtar gång i veckan med varmt vatten. Så mycket som möjligt, undvika att använda duntäcken och filtar ull.
  • Bo i ett rent hem hela tiden. Gör stapla inte upp på saker hemma som bara kan samla damm som kuriosa och böcker. Detta gäller särskilt i sovrummet. Välj även andra golvbeläggningar än mattor. Istället för tunga draperier eller horisontella persienner, installera lamellgardiner och nyanser för dina fönster, eftersom de samlar mindre damm i processen.
  • Undvik att komma i kontakt med någon lurviga husdjur. Det är alltid bäst för din sjukdom inte ha ett djur alls. Men om du älskar djur egentligen, kan du begränsa bara din kontakt med ditt husdjur. Till exempel, låt inte ditt husdjur från att komma in ditt sovrum. När du får en kontakt med ett djur, se till att du tvättar händerna direkt. Notera att djurhår innehåller olika allergener som kan utlösa din allergi eller ens kan göra det värre.

Du behöver inte lida av nasala allergier evigt

Hur man behandlar nasala allergier. Styras av de pollen räkna utomhus.
Hur man behandlar nasala allergier. Styras av de pollen räkna utomhus.

Du behöver inte lida av nasala allergier evigt. Med ovan nämnda alternativ, kan du lätt bli av med denna situation. Men notera att alternativen ovan angivna kanske inte fungerar i alla fall av nasala allergier. Därför är övervakning av professionella nödvändigt i de flesta fall.