E2k

Hur man behandlar nässelutslag naturligt

Om du aldrig har haft nässelfeber, de är kliande, svullna röda fläckar som spontant visas på din hud. Ofta är de resultatet av en allergisk reaktion. Oavsett orsaken, kan nässelutslag vara ganska smärtsamt och irriterande. I stället för att vänta och se din läkare för en viss smärtlindring, prova några av dessa metoder som hjälper behandla nässelfeber naturligt.

Steg 1

Hur man behandlar nässelutslag naturligt. Bad i majsstärkelse.
Hur man behandlar nässelutslag naturligt. Bad i majsstärkelse.

Kyl området. Det första du vill göra när du eller ditt barn får nässelfeber är att kyla området. Detta bör ge omedelbar lindring. Alla typer av våt komprimera kommer att göra susen - en kall duk, en kylklamp, eller ens en kall lapp. Applicera den direkt till de röda områdena att lugna klåda och sveda.

Steg 2

Bad i havregryn. Det låter galet, men det fungerar. Du kan behandla nässelfeber naturligt genom att ta en havremjöl bad. Om du tycker att kuporna täcker en stor del av din kropp, bör du doppa i ett badkar fullt med havregryn. Inte bara kommer det att må bra (om än lite konstig) har havremjöl naturliga helande egenskaper också. Du kan behöva göra detta en gång om dagen tills du ser kuporna börjar visa tecken på läkning.

Steg 3

Bad i majsstärkelse. En annan konstig-men-sant badkar trick för helande nässelfeber är naturligtvis att använda majsstärkelse. Majsstärkelse fungerar som en lugnande medel med antibiotika egenskaper. Lägg så mycket eller så lite som du vill. Åtminstone en box är nödvändig för att verkligen uppleva helande fördelarna med majsstärkelse.

Steg 4

Applicera aloe vera gel. Undvik orsaken kuporna i framtiden.
Applicera aloe vera gel. Undvik orsaken kuporna i framtiden.

Applicera aloe vera gel. Det fungerar på solbränd hud, så varför skulle det inte fungera på bikupor? Aloe vera gel är en naturlig läkning kräm som du kan gnida på huden fritt. Applicera på alla de områden där du har nässelutslag, oavsett vilket skede de är på, för att lugna huden. Gör detta två gånger om dagen (med en god slathering av det vid sängdags).

Steg 5

Ta något muntligt. Eftersom bikupor är ofta resultatet av en allergisk reaktion, kan du försöka att bekämpa reaktionen med naturliga orala läkemedel som bör minska graden av kuporna. Tala med din husläkare om att ta acidophilus att behandla dina bikupor. Du bör också överväga något liknande Quercetin att minska svullnad och inflammation i dina bikupor. Andra svär att 1000 mg C-vitamin varje dag kommer bidra till att stärka ditt immunförsvar och bekämpa dina bikupor. För det mesta, om något du kan ta för att behandla en allergisk reaktion hjälpa att behandla dina bikupor naturligt.

Om du inte vill ta dessa, kan du ta örter för att bekämpa din allergiska reaktion. Prova alfalfa, gul docka, Echinacea, ginseng, lakrits och nässlor. Någon av dessa bör minska uppkomsten av dina bikupor inom några dagar.

Steg 6

Undvik orsaken kuporna i framtiden. Som de alltid säger, är det bästa sättet att ta itu med ett problem för att förhindra det i första hand. Om du kan ta reda på varför du fick nässelutslag, så ska du inte ta itu med dem igen. Det kan vara att det är något som du fortsätter att äta, och tills du sluta äta det, kommer kuporna kvar. Eller kan det vara något annat i din miljö, som ogräs, tvättmedel eller ens en luftfräschare. Prova att ta bort några saker från din kost och miljö för att se vilka effekter den har på dina bikupor. Förebyggande kan vara det bästa sättet att behandla nässelfeber naturligt.