E2k

Hur man behandlar ömma tandkött naturligt

Ont i tandköttet kan verkligen få en kick av dig med sin irriterande och bultande smärta. Det är oftast ett tecken på underliggande orala problem såsom tandköttsinflammation. Det är bäst att se en tandläkare omedelbart för sin behandling och diagnos. Men om du anser att det fortfarande är bäst att ha naturläkemedel först här gör du för att använda dem.

  • Calendula och echinacea. Första koka vattnet antingen på spisen eller på mikrovågsugn. Har minst en kopp varmt vatten och dränka ringblomma och Echinacea i det för cirka 15 till 20 minuter. Låt den svalna och separera den flytande formuleringen från eventuella fasta partiklar. Placera den på en liten behållare och ställ åt sidan. Gurgla med denna lösning för en bra en minut och det kommer att lugna dina ömma tandkött
  • Örtteer. Generellt växtbaserade teblad håller garvsyra, vilket är en sammandragning liknande ämne som minskar smärta. Det kan göras från torkade gröna teblad, brännässla och Röllika. Koka dessa blad eller häll varmt vatten på förberedda tepåsar för att förbereda blandningen. Ta bort de överflödiga blad och tepåsar och dricka tillräckliga mängder per portion. Du kan också placera våta tepåsen mot tandköttet eftersom detta kommer att hjälpa till att minska ömhet och främja läkning.
  • Kål juice. Skölj kålen först och hacka den passande till vår mixer. Blanda på hög hastighet och har saft lagras i en separat behållare under minst tre dagar. Sila fasta partiklar och med en bomullspinne tillämpa den på det drabbade området. Kål innehåller vissa inflammatoriska egenskaper som hjälper till att behandla ömma tandkött.
  • Aloe vera. Om du har en aloe vera växt kan du direkt extrahera dess saft och förvara den i en flaska. Gelén liknande substans kan appliceras på det drabbade gummit att ha omedelbar lugnande effekt. Du kan använda detta varje dag som en naturlig munvatten.
  • Älskling. Förbered en kopp vatten och tillsätt minst tre matskedar honung. Blanda väl och gurgla det som en vanlig munvatten. Upprepa gurgling ungefär två till tre gånger per dag för bästa resultat. Honung har speciella egenskaper för att påskynda läkningsprocessen av sår i munnen.
  • Bakpulver. Blanda en riklig mängd bakpulver med vatten. Du kan gurgla med detta eller så kan du använda det som en pasta till dina ömma tandkött. Detta lindrar smärtan omedelbart och kunde upprepas efter svårighetsgrad smärtan.

Påminnas om att du alltid ska ha god munhygien tillsammans med dessa naturliga botemedel. Borsta och använd tandtråd tänderna regelbundet. Äta hälsosam mat för att förhindra skadlig sjukdomar från ömma tandkött. Förebyggande åtgärder är alltid sägs vara bättre än att bota. Ha regelbundna besök med din tandläkare att verkligen ha en övergripande vård för munnen.

Hur man behandlar ömma tandkött naturligt. Calendula och echinacea.
Hur man behandlar ömma tandkött naturligt. Calendula och echinacea.

Det naturliga sättet är inte bara användbar utan kostnadseffektiva också. Du måste bara veta vad man ska använda eftersom det finns en mängd olika naturliga ingredienser för ont i tandköttet.