E2k

Hur man behandlar synnerven atrofi

Synnerven atrofi är ett mycket allvarligt tillstånd som påverkar synen. Detta händer när de nerver som verkar för att bära data till och från ögonen och hjärnan skadas allvarligt. Den tråkiga nyheten är att det inte finns några kända behandlingar ännu att vända allt effekt väckts av detta tillstånd. Men fortfarande finns det några sätt som kan vara till hjälp för att bevara din vision trots förekomsten av atrofi. Kolla in den här guiden för att hjälpa dig att hantera detta villkor:

  • Få en diagnos från en betrodd och licensierat läkare eller sjuksköterska. Notera att du inte kan fortsätta på att hantera problemet utan att veta ännu nuvarande skick av nerverna. Därför är det bäst att lämna en diagnos för att ha en grundlig utvärdering av ditt tillstånd. Resultaten i diagnosen kommer att vara din bas att plocka rätt teknik för att hjälpa dig i denna situation.
  • Se om det finns befintliga komplicerande faktorer med ditt tillstånd. Det finns vissa villkor i din hälsa som kan göra situationen värre för dig. Exempelvis kan glaukom hota mer skada på de optiska nerverna. Å andra sidan kan vissa nervösa besvär lägga ännu mer påfrestning för ögonen. Det är viktigt att du bestämmer hälsoproblem som detta så att du kan behandla dem så tidigt som möjligt. Om fall som detta kan ytterligare förvärra situationen, att behandla dem kan bidra till att förhindra att synnerven atrofi värre.
  • Hjälp dina ögon att maximera din vision trots sjukdomen. Det innebär att du måste kompensera för din synförlust så mycket som tekniken kan tillåta dig. Till exempel kan du få speciella linser för att hjälpa dig att korrigera din dimsyn orsakad av atrofi. Du kan också använda förstoringsglas och ljusare belysning för mer bistånd till dina ögon.
  • Ta del av alternativ medicin för att hjälpa dig att behandla synnerven atrofi. Även om det inte är medicinskt visat sig vara effektiva, vissa alternativa metoder är populära för att hjälpa människor med deras vision. För en, är akupunktur känt för att stärka de nerver som ännu inte förtvinat. De förstärkta nerver kan sedan kompensera för förlusten av vision som orsakas av skadade nerver. Det finns också vissa växtbaserade läkemedel som är inriktade på att ge ögonen med mer näringsämnen för bättre syn.
  • Ta hand om din hälsa för att behandla synnerven atrofi. Synnerven är i ett försvagat tillstånd när du har detta problem. Därför är det bäst att ta väl hand inte bara dina ögon, utan också om din hälsa. Därför, sluta röka cigaretter, undvika att i stressiga situationer, bli av alkohol och liknande. En enkel livsstil förändring som hjälper dina ögon att bli friskare blir ett stort steg du kan göra för att bekämpa effekterna av atrofi.

Notera att fram till denna tidpunkt

Hur man behandlar synnerven atrofi. Få en diagnos från en betrodd och licensierat läkare eller sjuksköterska.
Hur man behandlar synnerven atrofi. Få en diagnos från en betrodd och licensierat läkare eller sjuksköterska.

Notera att fram till denna tidpunkt, finns det fortfarande ingen känd lösning ännu att behandla sjukdomen och vända dess effekter. Vad kan du bara göra i dag är att göra alla tänkbara sätt att inte göra situationen värre och bevara den vision du fortfarande har. Även om det kan finnas behandlingar som erbjuds på marknaden hävdar att de kan vända skador på synnerven atrofi, de är oftast bluffar och får inte vara betrodd för ditt tillstånd.