E2k

Hur man förbereder för en datortomografi

Förberedelser är nyckeln till en bättre datortomografi

Inom vården i dessa dagar, söker datortomografi skanningar, eller CT, eftersom de är mer allmänt kallas, håller ordinerats av läkare ganska ofta. Målet med denna artikel är att bättre förbereda patienterna för ett av dessa prov. Jag har varit en diagnostisk radiologi och datortomografi teknikern i över 16 år. Under dessa år har jag sett att många gånger patienter inte riktigt är beredda när de kommer in i ett sjukhus eller klinik inställning för sin katt scan. Ganska ofta beror detta på att patienterna inte är försedda med tillräcklig information om förfarandet. Jag har beskrivit några områden som verkar ha orsakat mest problem genom åren.

Hur man förbereder för en datortomografi. Metallföremål i kläder eller på patientens kropp kan orsaka artefakter på den skannade bilden, förnedrande dess kvalitet.
Hur man förbereder för en datortomografi. Metallföremål i kläder eller på patientens kropp kan orsaka artefakter på den skannade bilden, förnedrande dess kvalitet.
 1. Metallföremål i kläder eller på patientens kropp kan orsaka artefakter på den skannade bilden, förnedrande dess kvalitet. Om möjligt så är det bäst att bära kläder utan metall och lämna de flesta smycken hemma på dagen för testet.
 2. Många CT tentor kräver muntlig och eller IV kontrast,. Ta reda säkert om din examen kräver dessa minst en dag innan planerad möte Den muntliga kontrast vanligtvis kommer i två flaskor, en för att vara berusad natten före testet, den andra morgonen testet. Rätt utanför bat, om kontrasten konsumtionen inte är korrekt, kan detta kasta bort tidpunkten för examen, och du kan tillbringa hela dagen där, i stället för ett par timmar.

  Dessutom är många gånger IV kontrast används också och de flesta platser kräver vanligen njurfunktion blodprov dras om patienten är över 50 år. Dessa blodprover kan oftast göras några veckor innan tentan, eller ens dagen för provet, men du kommer att vara där lite längre eftersom labbet brukar ta en timme eller så för att få dessa testresultat tillbaka.

  IV kontrast administreras vanligen i de flesta inställningar är jod i det, och om du är allergisk mot jod, kommer de flesta platser antingen avstå från jod eller ge dig en kombination av läkemedel för att minska risken allergisk reaktion. Om du är en patient med diabetes, sicklecellanemi, en organtransplantation, njursjukdom, och olika blodsjukdomar, kommer du definitivt att berätta teknikern gör din examen, eftersom olika försiktighetsåtgärder vidtas för patienter med dessa sjukdomar.

  Förberedelser är nyckeln till en bättre datortomografi. Många CT tentor kräver muntlig och eller IV kontrast,. ta reda säkert om din examen kräver dessa minst en dag innan planerad möte.
  Förberedelser är nyckeln till en bättre datortomografi. Många CT tentor kräver muntlig och eller IV kontrast,. ta reda säkert om din examen kräver dessa minst en dag innan planerad möte.
 3. När du schemalägger en datortomografi, be om en kopia av tentamen recept. På så sätt kan du ta med dig på dagen för testet. Detta kan visas på teknikern utför skanningen för att säkerställa att det korrekta förfarandet att utföras. Ibland kan det finnas en uppdelning i kommunikation vid schemaläggning, med en kopia av tentamen kommer att hålla sjukhuspersonalen från att spåra den läkare som beställde testet ta reda på vad han ville göra.
 4. Kommer fram minst 45 minuter tidigare än din schemalagda testtiden. Flesta platser kräver att du gå igenom någon form av ett erkänna tjänst för att få all din information i datorn, och om det är en hektisk dag där, fastnar i att släppa kan försena din testning.
 5. Om en patient blir gravid innan hennes planerade datortomografi examen, bör hon rådgöra med alla inblandade för att diskutera om tentamen bör skjutas eller inte. Strålning till barnet i början sikt graviditeter är oftast inte riktad inte mor och barn är i en liv och död situation och / eller inga andra alternativ avbildning kan användas för att diagnostisera problemet. Med detta sagt, ett graviditetstest för barnafödande ålder kvinnor är en annan labb test som bör övervägas innan hennes datortomografi examen.
 6. Patienter med klaustrofobi bör diskutera den frågan med personalen före testet. Flesta datortomografi maskiner dessa dagar är extremt snabb, men ibland patienter inte kan göra det genom testet. Denna fråga kan kringgås med anestesi om situationen kräver det. Ibland anestesi används också för pediatriska patienter, föräldrar bör diskutera det alternativet om de tror att det kan behövas för barn som inte kan fortfarande för testerna.

Varje vårdinrättning utför datortomografi kan variera något i det sätt de föreslår att du förbereda skanningen, och det är bäst att följa deras råd. Som patient är ett bra sätt att mildra eventuella oro på dagen för testet att ställa frågor. Jag uppskattar det när mina patienter ställa frågor, och jag är glad att besvara dem. Summan av kardemumman är, desto mer kunnig patienten är, desto jämnare hela processen kommer att fortsätta. Beväpnad med dessa användbara förslag, förhoppningsvis nästa datortomografi gå bra.