E2k

Hur man förbereder för en operation

Upp till en viss del

Upp till en viss del, även läkarna blir orolig när tabellerna vänds och de blir kandidater för kirurgi. De är människor trots allt, vilket innebär att om de känner på detta sätt, så kommer du. Tänk på möjligheten att öppnas upp på ett operationsbord. Du måste erkänna, det är ganska skrämmande. Därför är andlig, emotionell, fysisk och psykologisk förberedelse är ett måste före operation.

Här är andra förslag som kan hjälpa dig att bli förberedd för någon medicinsk procedur som kräver kirurgi.

  1. Hitta de bästa läkare för att göra det. Detta är mycket relativ på din sida. Genom alla avseenden, betyder det inte att hitta den dyraste och bästa inom sitt område, utan det bästa som gör att du känner 100% som litar ditt liv till hennes expert skalpell-svingar händer. Förtroende är viktigt och så är patient och läkare. Hitta någon som gör att du kan uttrycka ut dina bekymmer öppet utan rädsla för att bli förhalade med medicinsk jargong.
  2. Anstränga sig för att lära sig om förfarandet och mer. Be din läkare att förklara i detalj om förfarandet medan du gör din del för att lära sig så mycket du kan. Fokusera på de försiktighetsmått du bör ta, den vård inblandade efter ingreppet, och eventuella komplikationer som kan uppstå från förfarandet. Kom ihåg att det är din rätt som patient att få information om vad förfarandet innebär och andra frågor som är relevanta för ditt fall.
  3. Satsa på ett andra utlåtande om det är påkallat. När du är osäker, leta efter en annan läkare som rekommenderas och respekteras i detta område. Detta är en annan patient rätt som du har om du har en gnagande känsla av att din nuvarande läkare inte gör så mycket för dig. Ta det här steget om du behöver för din sinnesfrid.
  4. Schemalägg operationen vid rätt tidpunkt. Arbeta med din läkare om detta och berätta tidigast möjliga tidpunkt du kan schemaläggas för förfarandet. Rätt tid är när du har gjort arrangemang i arbetet och med din familj.
  5. Försök att vara i fred med förfarandet. Någon medicinsk procedur har risker. Så mycket är sant. Omfamna detta faktum och inte älta det. Istället fokuserar på att få starkare andligt, fysiskt, känslomässigt och psykologiskt för operationen.
  6. Tänk positivt. Härled styrka från det faktum att du kommer att känna sig som ny efter operationen. Tänk på detta som ett nytt hyresavtal i livet. Det kommer också att bidra till att fokusera din energi på framgång för din medicinsk åtgärd. Mata ut energin från att uppmuntra människor runt omkring dig.
  7. Mingla med människor som har genomgått samma procedur. Det kommer att bli lite svårt att få en lista över patienter som läkaren har behandlats tidigare eftersom det är patient och läkare privilegium, så att du skulle vara bättre att be folk du känner för att hjälpa dig att hitta det du letar efter. När du gör, spendera lite tid att tala om sina erfarenheter och lära av den.
  8. Följ läkarens order om kost. Ta hälsosamma måltider, vitaminer och vatten. Håll dig borta från bearbetade livsmedel, konserver, snabbmat, läsk, alkohol och någon mat eller dryck som kommer att göra dig sjuk. För detta måste du läkaren för att vägleda dig att bygga din styrka för operation. Efter ingreppet, fortsätt efter din näringsmässiga plan för att hjälpa din kropp att läka snabbare.

Öva gå med kryckor eller flytta runt i en rullstol

Hur man förbereder för en operation. Hitta de bästa läkare för att göra det.
Hur man förbereder för en operation. Hitta de bästa läkare för att göra det.

Öva gå med kryckor eller flytta runt i en rullstol. Detta kommer att göra det enkelt för dig att flytta runt efter operationen. Visst, kommer din läkare kan du inte gå upprätt direkt. Det kommer att ta några veckor för dig att återhämta så öva på dessa kan vara bra drag.