E2k

Hur man gör en sida böj i en pilates träning

Pilates Metod för motion formulerades för att hjälpa världskriget veteraner i sin rehabilitering. Men effekterna av metoden inte bara hjälpa krigsveteraner. Idag är Pilates metoden potentiellt användbart för alla, även icke-krigsveteraner. Liksom många träningsprogram, erbjuder Pilates en mängd olika övningar, var inriktad på ett specifikt problem och försöka nå ett visst mål. Side Bend är en av dessa övningar.
Den sida böj i en Pilates träning förbättrar sneda av kroppen, musklerna arm och lår. Här är det korrekta sättet att göra en sida böj i en Pilates träning:

  • Slant din kropp med din ena armen som stöd stand. Sitt upp på en övning matta med din kropp lutande ca 45-graders vinkel. Räta din högra arm med sin handflata utspridda och inför golvet. Detta bör få din kropp på en 45-graders vinkel. Du kan flytta den förlängda armen längre eller närmare kroppen. Ju längre det blir, desto lättare sidan kröken. Ju närmare den kommer till din kropp, desto svårare blir det. Gör översträcka inte armbågen. Din arm ben inte direkt träffas eller de kommer att sitta sjukligt. Böj armbågarna lite så att dina ben inte kommer att möta och du kan arbeta på din arm muskler.
  • Placera din andra arm och benen. Böj höger ben och lägg den platt på golvet så att knät är vänd framåt. Böj ditt andra ben, men knät ska vara vända mot taket. Placera din vänstra fot framför höger. Din högra fot främsta borde röra din vänstra fot vrist. Tår båda fötterna ska böjas upp. Samtidigt placera den andra handen på toppen av vänster knä. Face handflatan upp till taket. Justera din högra hand position också för att det måste vara i fodrad med midjan.
  • Gör sidan kröken. Andas in när du lyfter vänster hand och höja din kropp till en sned. Din kropp bör bilda en kurva som en regnbåge utan att flytta fötterna ställning. Böj tills handen pekar mot golvet. Andas ut när du går tillbaka till utgångsläget.
    När bockning, inte flytta kroppen framåt eller bakåt eller du kommer att göra det fel. Håll kroppens anpassning som du gör kurvan. Också hålla dina axlar låst när du gör övningen.
    Upprepa sidan böj så många gånger som möjligt. Om du känner smärta, måste det bero på att du gör det på fel sätt eller om du ännu inte är redo att göra många repetitioner.

Side böj och andra Pilates övningar har samma effekt som yogaövningar

Hur man gör en sida böj i en pilates träning. Slant din kropp med din ena armen som stöd stand.
Hur man gör en sida böj i en pilates träning. Slant din kropp med din ena armen som stöd stand.

Side böj och andra Pilates övningar har samma effekt som yogaövningar, bara att de Pilates övningar är mer fokuserade på att förena kropp och själ medan yoga handlar om att jobba med kropp, själ och ande. Det är svårt att beskriva skillnaden mellan de två utan att praktisera både yoga och pilates. Men en sak är säker, båda är bra en gång gjort på rätt sätt.
Så om du inte är säker på din sida böja hållning, är det bättre att konsultera en erfaren Pilates utövare än vara i gissningslek.