E2k

Hur man hjälper ett offer hjärtattack

Hjärtsjukdom är den vanligaste dödsorsaken hos män och kvinnor i dag

Hjärtsjukdom är den vanligaste dödsorsaken hos män och kvinnor i dag. Varje år cirka 1,1 miljoner européer drabbas av hjärtinfarkt och cirka 460.000 av dem dör av det. Hjärtinfarkt uppstår när blodflödet som transporterar syre till hjärtat blir avskurna. När en av kranskärlen blockeras av blodproppar, börjar hjärtat att svälta för syre och dess celler börjar dö. Medan hjärtinfarkt är oftast vanligare bland män och kvinnor som röker och har en familjehistoria av kranskärlssjukdom, det finns många faktorer som utlöser det som att ha en högt blodtryck och höga nivåer av low-density lipoprotein kolesterol eller det onda kolesterolet, som det brukar kallas, i kroppen.

Om någon omkring dig är att ha en hjärtattack eller du vill förbereda dig för det fall det händer att någon du känner, här är bra sätt att vägleda dig.

Vet tecken. Filmer brukar skildra hjärtattacker genom att offret kopplingen bröstet dramatiskt innan den faller ner till marken. Tyvärr hjärtinfarkt är inte alltid så i verkliga livet. Även bröstsmärta är ett vanligt symptom, vissa manifestationer händer så långsamt att även offren inte vet att de redan har haft en attack så det är viktigt för dig att veta och upptäcka tecken direkt. De flesta symtom: käken smärta, illamående, kräkningar, allmän övre mitten buken obehag, halsbränna eller matsmältningsbesvär, vänster arm smärta, övre ryggont och allmän känsla av obehag. Tänk på att ett offer kan genomgå bara en eller två av dessa symtom och måste ges läkarvård omedelbart oavsett vad.

Hur man hjälper ett offer hjärtattack. Medan du väntar på hjälp.
Hur man hjälper ett offer hjärtattack. Medan du väntar på hjälp.

Sök hjälp. Bo fokuserad och lugn är kritisk när hjälpa någon som hade en attack. Det sista du vill göra är att förvärra offret mer genom att bli nervös och hysterisk. Det första du behöver göra är att ringa efter hjälp eller ta offret till akuten om det finns ett sjukhus i närheten omedelbart. Du kan antingen ringa 911 eller din lokala nödnummer. Var mycket konsekvent och försöka ge så mycket information som du kan för att hjälpa dem hitta dig och offret bättre.

Medan du väntar på hjälp. Väntan på medicinsk hjälp

Medan du väntar på hjälp. Väntan på medicinsk hjälp, kan du lindra en del smärta genom att hjälpa offret sitta eller ligga bekvämt och hjälpa dem lossa åtsittande kläder. Om offret är sammanhängande, fråga honom om han eller hon är allergisk mot acetylsalicylsyra. Om inte, ge honom en att tugga och svälja. Aspirin är känd för sina antikoagulerande egenskaper och kommer hjälpa till att stoppa blodet levrar. Du kan också be offret om han / hon tar någon medicin hjärtfel. Om han / hon gör, hjälpa honom / henne att dricka det. Hjälp dem lugn väntan på ambulansen att komma fram.

Vad gör offentligt. Om du är på en offentlig plats

Vad gör offentligt. Om du är på en offentlig plats, efter kräver 911 och hjälpa offret sitta eller ligga bekvämt, be någon att leta efter en automatisk extern defibrillator eller AED. AED är en bärbar elektronisk anordning som används för att normalisera hjärta och hjälpa den upprätta en effektiv rytm. Dessa enheter finns vanligen på allmänna platser som köpcentra, företag och offentliga institutioner, flygplatser, restauranger, skolor, hotell och kasinon. Det är mycket lätt att använda, speciellt om någon har bakgrund i första hjälpen och HLR.

Hjärtsjukdom är den vanligaste dödsorsaken hos män och kvinnor i dag. När offret är medvetslös.
Hjärtsjukdom är den vanligaste dödsorsaken hos män och kvinnor i dag. När offret är medvetslös.

När offret är medvetslös. I svåra fall kan ett offer förlorar medvetandet och genomgå hjärtstillestånd. Om detta händer, kontrollera offrets mun, bröst och puls. Fråga någon som är utbildad i hjärtlungräddning och få honom / henne administrera HLR till offret tills hjälp anländer. Om ingen är utbildad, kan du hjälpa ändå genom att sätta handflatan på den undre delen av offrets bröstbenet och tryck fast i hårda och rytmiska stötar.


Hjärtinfarkter behöver inte vara livshotande. Med omedelbar verkan, och sinnesnärvaro, kan du bidra till att öka offrets överlevnad och i slutändan rädda hans liv.