E2k

Hur man kan behandla ditt barns mjölkskorv

Inte alla barn upplever mjölkskorv

Inte alla barn upplever mjölkskorv. Detta är en hudåkomma hos barn vari gula oljiga fläckar av knaprig hud form på sina huvuden. På grund av dess gulaktigt utseende, är det ibland misstas för mjäll. Bebisar två månader till sex månader gammal kan påverkas av denna gemensamma hudåkomma. Om ditt barn verkar ha mjölkskorv, inte bandet. Det är en ofarlig tillstånd och en tillfällig.

I extrema fall

I extrema fall, när det inte gick att korrekt, kan denna fula tillstånd orsaka klåda. Det kan också spridas till ansiktet, armhålor och även så långt som blöjområdet. För att förhindra att detta händer, behandla ditt barns mjölkskorv direkt.

Mjölkskorv behandling

Hur man kan behandla ditt barns mjölkskorv. Mjölkskorv behandling.
Hur man kan behandla ditt barns mjölkskorv. Mjölkskorv behandling.

I allmänhet behöver den mild form av vaggan cap inte någon behandling alls. Det går iväg på egen hand. Men om behandling behövs är en enkel utväg finns nedan.

Material

Du behöver följande för att behandla vaggan cap:

 • Bomullstussar eller Q-tips
 • Naturlig mineralolja - Du kan också använda mandelolja eller olivolja (se till att det är rent utan tillsatser som kan irritera ditt barns hud)
 • Behandla kam, borste eller mjuk handduk
 • Tandborste för rengöring kammen
 • Baby schampo (inga tårar formel) - använd aldrig vuxen schampo eftersom det har hårda ingredienser som kan irritera ditt barns hårbotten

Instruktioner

 1. Blöt en ren bomullstuss eller tops i mineralolja.
 2. Lätt sandskädda bomullstuss på området för barnets huvud med tecken på mjölkskorv. Om bomullstuss börjar torka upp, låt det absorbera mer mineralolja. Du vill Fukta huvudet väl.
 3. Låt mineralolja som skall absorberas av hårbotten. Vänta minst 10 minuter eller ännu längre.
 4. Efter mineraloljan har absorberats, börja massera bebisens huvud varsamt.
 5. Använda din bebis kam, börja kamma ditt barns hår i en riktning. Var försiktig och undvika repor ditt barns hårbotten. Den flagnande hud kommer att fastna i kammen. Med en tandborste, rengöra kammen flera gånger så att flingorna inte håller sig till ditt barns hår. Du kan också använda en baby borste men en kam gör jobbet bättre. En mjuk handduk är ett annat alternativ. Oavsett vad du använder, vara försiktig.
 6. Shampoo ditt barns hår. Detta kommer att låta några av flingorna att få tvättas bort från ditt barns hårbotten. Schamponering kommer också skölja överskottet mineralolja.
 7. Torka bebisens huvud väl.
Inte alla barn upplever mjölkskorv. Lätt sandskädda bomullstuss på området för barnets huvud med tecken på mjölkskorv.
Inte alla barn upplever mjölkskorv. Lätt sandskädda bomullstuss på området för barnets huvud med tecken på mjölkskorv.

Kom ihåg: aldrig plocka bort flingor eller försöka skrapa bort dem. Detta kan irritera ditt barns hårbotten och resulterar i smärta för ditt barn.

Eftersom de flesta barn blir äldre

Eftersom de flesta barn blir äldre, försvinner deras mjölkskorv med lite att ingen intervention alls. I fall det blir värre och sprider sig till andra delar av kroppen ta ditt barn till barnläkaren så snart som möjligt. Om ditt barn börjar repa sig, låt honom bära mjuk, ren vantar så att han inte skadar sig själv.

Experter är osäkra på varför vissa barn kontrakt denna hudåkomma

Experter är osäkra på varför vissa barn kontrakt denna hudåkomma. Vissa tror att de hormoner som produceras i slutet av moderns graviditet är källan till problemet. Men en sak är säker. Allergier och dålig hygien orsakar inte mjölkskorv. Det kan göra bebisens huvud ser fula, men med rätt kärleksfull omsorg, är det inget att förlora sömn över.