E2k

Hur man kan bli av baby förstoppning: 9 tips

Lindra ditt barns förstoppning så snabbt som möjligt

Många nyfödda har sin första avföring inom 24 timmar efter att födas. Men de barn som lider av förstoppning har problem med detta, antingen har sällan avföring eller torr, hård avföring som är svåra att passera. Många föräldrar som står inför en gråtande bebis som är uppenbarligen obekvämt tar sitt barn har kolik - men samtidigt kolik är en vanlig, tillfälligt tillstånd, kan svår förstoppning vara farligt för ditt barn.

Hur man kan bli av baby förstoppning: 9 tips. Förstå att för de första dagarna i livet.
Hur man kan bli av baby förstoppning: 9 tips. Förstå att för de första dagarna i livet.

Constipated spädbarn kan anstränga sig för att gå på toaletten, dra benen upp och grymtande och vrida röd i ansiktet av ansträngningen. Värre kan bortgången av en hård avföring orsaka en reva i den rektala väggen, vilket kan blöda. Alla dessa symtom kan vara mycket obehagligt för barnet och ett bekymmer för dig. Om ditt nyfödda barn är förstoppad, här är några rättsmedel för förstoppning:

  1. Förstå att för de första dagarna i livet, kommer ditt barn att passera mekonium, vilket är en mörk grön eller svart substans. Genom den tredje dagen bör regelbundna tarmrörelser börja. Om ditt barns avföring får inte regelbunden, eller om han eller hon fortfarande går mekonium, kan detta vara ett tecken på att ditt barn inte får få tillräckligt att äta.
  2. Fundera på om du nyligen bytt från bröstmjölk till formel. Det kan också vara att skylla.
  3. Om ditt barn är flaskmatade, prova olika formler för att hitta en som gör sin matsmältning fungerar bäst.
  4. Ändra din utfodring schema för att ge barnet mindre mängder välling utspridda genom mer frekventa utfodringar under dagen för att möjliggöra hans kropp att smälta detta bättre.
  5. För barn som har formel, prova att lägga en extra flaska vatten varje dag för att se om det hjälper till att få förstoppning lättnad genom att lägga mer vätska till tarmarna.
  6. För formel som ammas, om du känner järnet i välling bidrar till förstoppning, tala med din barnläkare om fördelar och nackdelar med att byta till en låg järn version för en månad eller två och se om det hjälper. (Se försiktighetsåtgärd anm.)
  7. Bada ditt nyfödda i ett spädbarn badkar eller sjunka med vattnet ovanför magen nivån. Medan ditt barn är avslappnad, försök massera hans eller hennes mage och se om detta stimulerar en avföring. Se upp! Bli inte förvånad om barnet går rätt i badkaret. Detta kan ofta hjälpa till med nyfödda förstoppning.
  8. Fråga din barnläkare om det skulle vara säkert att ge ditt barn lite extra hjälp. Vissa barn svarar på glycerin stolpiller, flytande glycerin eller linfröolja. Med din barnläkare är okej, du kan blanda en tesked av linfröolja med formel eller infoga ett stolpiller när barnet visar tecken på att behöva gå på toaletten.
  9. När du introducerar mat till ditt barn kost, börja med alternativ som mosade päron och katrinplommon, som är höga i fiber. Istället för att försöka ris spannmål, välja korn spannmål, vilket inte kommer att vara lika förstoppande.