E2k

Hur man kan hjälpa någon efter bypass - kirurgi på sjukhuset

Livet efter bypass är verkligen inte lätt för patienten

Livet efter bypass är verkligen inte lätt för patienten. Han har genomgått en stor operation och har lyckligtvis överlevde det. Nu behöver han full återhämtning och detta kommer att behöva en mycket lång tid. Han kunde använda all hjälp som alla kan erbjuda. Ge en del av din tid för patienten är redan en stor hjälp. Men vad du gör med den tid bör användas klokt.

Här är de enkla saker du kan göra för att hjälpa någon efter bypass-kirurgi på sjukhuset:

Hur man kan hjälpa någon efter bypass - kirurgi på sjukhuset. Besök patienten oftare.
Hur man kan hjälpa någon efter bypass - kirurgi på sjukhuset. Besök patienten oftare.
  • Besök patienten oftare. Din närvaro är redan tröst för patienten. Om du inte känner till dos och inte göra, bättre be sin läkare och sjuksköterskor för orientering. Ibland är besökarna inte tillåtna i patientens rum. Men snart kommer det att vara okej för besökare och du bör besöka patienten då.
  • Hjälp patienten äter sina måltider. Du behöver inte laga en speciell mat för patienten eftersom det kommer att vara sjuksköterska jobb att göra det. Patienten är klar att äta när facket redan har ställts in. Fråga patienten om han behöver eller vill ha hjälp med måltiden. Hjälp honom äta sina måltider om det är okej för honom. Naturligtvis hjälper honom är alltid bättre. Vid denna punkt, behöver patienten all energi han kan spara för återvinning.
  • Uppmuntra honom och hjälpa honom att gå. Innan du gör detta, be läkaren om det kommer att vara till hjälp för patienten att gå. Det borde vara okej efter några dagar av bypass kirurgi. Patienten är fortfarande svag på denna punkt och lite hjälp kommer att vara mycket användbart. Erbjud honom armarna och stöd när man går. Strosa runt på sjukhuset kommer att bidra till att stärka benen, som kommer att vara till hjälp för snabbare återhämtning.
  • Motverka stress. Patienten är ännu inte i rätt tillstånd för att få stress. Så mycket som möjligt, låt inte någon stressfaktor nära patienten. Han bör mjukas så mycket som möjligt. Spela mjuk och avslappnande musik bör bidra till hans humör. Berättar för honom härliga historier bör också avkopplande.
  • Få besökare. Det är okej om patienten har frekventa besökare. Men att ha många besökare kommer att vara mycket stressande. Håll det maximala antalet besökare till tre. Det bästa är också om du frågar patienten om han gillar fler människor att besöka honom. Det kanske en del människor han inte vill se på sjukhuset. Be dessa människor att slippa betala patienten ett besök om inte patienten kommer att be om dem.
  • Följ läkarens råd. Kontrollera att patienten följer instruktionerna från sin läkare. Ibland kommer patienten klagar. Men påminna honom om att han måste följa instruktioner om han vill snabbare återhämtning.

Din närvaro och oro hos patienten är till stor hjälp för hans tillfrisknande på sjukhuset. Efter detta kommer patienten måste fortsätta sin återhämtning hemma. Kontrollera att du är också där för att ge honom all hjälp du kan.