E2k

Hur man kan minska överflödig gas

Låt oss inse det

Låt oss inse det. Ingen vill effekten av att ha överskott gas i hans system. Detta har orsakat besvär, att inte tala om risken att stämplas som oetiskt om du släpper gasen i felaktiga ställen. Denna överskottsgas kan minskas i vårt system genom följande metoder.

  1. Ta dig tid att äta. Överskottsgas orsakas oftast av den mängd luft man tar tillsammans med din mat. För att minska den luft som går med din mat, ta tid att äta. Detta innebär att avsluta din mat långsamt och inte i all hast. Att göra annars skulle göra dig ta mer luft än vad du kan om du äter långsamt.
  2. Vet vilka livsmedel ger dig mer gas. Du kan göra detta genom att lista ner alla de livsmedel som du tar över en viss tidsperiod, och bestämma vilka av dem ger dig gas. När du har bestämt detta, minska vana att äta dessa livsmedel. Det finns också livsmedel som producerar gas som bönor, vete, lök, etc. minska eller undvika att äta dessa livsmedel för att minska gasen inuti dig.
  3. För laktosintoleranta, undvika mejeriprodukter, särskilt mjölk. Laktosintoleranta personer som tar mjölk och andra mejeriprodukter har risk att ackumulera mer gas i dem. Så för din egen säkerhet veta om du är laktosintolerant så kan du undvika nämnda produkter. Besöker din läkare skulle bidra till att fastställa det.
  4. Ta inte hög fiber livsmedel omedelbart. Att inte ta hög fiber livsmedel omedelbart betyder sakta flytta din kost med hög fiber, från en låg fiber diet. Att göra annars kommer att producera mer gas.
  5. Undvik mat som innehåller mycket fett. Undvika fettrik mat, eller åtminstone minska deras intag, kan minska överskottet gasen.
  6. Begränsa ditt intag av socker substitut. Det finns människor som inte kan absorbera socker som väl. Som en effekt kan överskottsgas ackumuleras.
  7. Söka hjälp av läkemedel för att minska överflödig gas. Det finns läkemedel som kan hjälpa dig att minska överflödig gas. Men observera att detta inte direkt minskar överskottet gasen. Allt det gör är att bryta socker din kropp får från livsmedel som bönor. Som nämnts i steg 6, misslyckande av kroppen att absorbera socker orsakar överflödig gas. Om du kan förhindra att detta händer, kan du reducera överflödig gas. Du kan konsultera en apotekare om Beano enzym som hjälper kroppen bryta ner socker du får från bönor.
  8. Använd andra tillskott för att minska gasproducerande makt bönor. Kom ihåg att bönor orsakar överflödig gas. Men det finns kosttillskott som du kan använda för att relativt minska produktionen av gas. Kombu, en japansk sjö grönsaker och Epazote, en mexikansk ört, kan både minska tendenser bönor för att producera gas. Lägg bara till någon av dessa när du laga mat bönor att tämja sin gas effekter.
Hur man kan minska överflödig gas. Vet vilka livsmedel ger dig mer gas.
Hur man kan minska överflödig gas. Vet vilka livsmedel ger dig mer gas.

Om du upplever ofta utsläpp av gas kan ovanstående sätt hjälpa dig att minska, om inte helt eliminera överflödig gas i systemet.