E2k

Hur man kan stoppa tandköttssjukdomar

Tandköttsproblem kallas också periodontal sjukdom

Tandköttsproblem kallas också periodontal sjukdom. Det är främst orsakas av bakterier. Några av dessa bakterier är Actinobacillus actinomycetemcomitans och Porphyromonas gingivalis. Både bakterier verkar förorsaka aggressiv periodontal sjukdom. Och, mellan de två, har P. gingivalis en tendens att fördubbla risken för allvarliga sjukdomar i tandköttet.

Andra tandköttsproblem riskfaktorer är rökning

Andra tandköttsproblem riskfaktorer är rökning, hormonella förändringar hos män / kvinnor, diabetes, stress, mediciner, sjukdomar och genetiska känslighet. Människor i mellan åldrarna 30 till 40 löper stor risk att förvärva sjukdomar i tandköttet. Parodontit, en typ av tandköttsproblem, händer mer hos män än hos kvinnor.

Parodontit uppstår när gingivit

Hur man kan stoppa tandköttssjukdomar. Recept antimikrobiell munvatten.
Hur man kan stoppa tandköttssjukdomar. Recept antimikrobiell munvatten.

Parodontit uppstår när gingivit, den milda typen av tandköttsproblem inte behandlas. I periodontit, tandköttet drar bort från tänderna och bildar "fickor" som är infekterade. Om tandköttssjukdomar lämnas obehandlat, tänderna blir förstört. Ibland, om sjukdomen är svår, de ruttnande tänder måste tas bort av en tandläkare.

För att stoppa parodontit eller tandköttssjukdomar kan du överväga följande effektiva behandlingar:

  • Skalning. Detta förfarande kan göras utan lokalbedövning. Detta är den grundlig borttagning av alla plack och tandsten som orsakar infektionen under tandköttskanten. Denna operation är mer omfattande och tidskrävande än den vanliga rutinen rengöring.
  • Root Hyvling. Detta jämnar ytan av tänderna. Lokal anestesi tillämpas sedan roten av tanden är känslig. Skalning och rot hyvling kan åtföljas av mediciner som ordinerats av din tandläkare. Sådana mediciner stoppar spridningen av bakterier i munnen, minska de negativa resultaten av gummi recession och reglera enzymproduktion.
  • Recept Antimikrobiell munvatten. Detta minskar bakterier. Det hämmar patogena bakterier åtgärder i tand biofilm. Detta används som en vanlig munvatten och är ofta ordineras som behandling efter tand skalning och rot hyvling.
  • Antiseptisk "Chip". Detta är en tandläkare verktyg för att minska effekterna av de vikande tandkött. Detta påskyndar läkningsprocessen efter rotplaning. Den antiseptiska "chip" är placerat i de infekterade fickorna kvar av tanden och sedan gradvis släpper klorhexidin, som renar och desinficerar det drabbade området. Klorhexidin är effektivt mot bakterier, svampar, jäst och virus. Den antiseptiska chipet hjälper till att minimera storleken på fickorna.
  • Antibiotika-gel. Den placeras i fickorna efter skalning och rot hyvling. För ungefär sju dagar, är antibiotika släpps långsamt. Detta görs för att kontrollera bakterietillväxt och minska storleken av periodontala fickor. Gelén innehåller doxycyklin, en stark antibiotikum.
  • Antibiotika Micro-sfärer. Dessa hjälp kontrollera bakterietillväxt och minska storleken av periodontala fickor. Den parodontolog, tand specialist på tandlossning, sätter mikro-sfärerna i fickorna efter processen av skalning och rot planering är klar. Partiklarna av de antibiotiska mikro-sfärerna frigör minocyklin långsamt över tiden.
  • Enzym suppressant. Detta håller tillbaka kroppens enzym svar. Kroppens enzymer reagerar och slåss med bakterierna. Bakterietoxiner, liksom enzymer kroppen som bekämpar infektion, kan orsaka nedbrytning av ben och bindväv som håller tänderna på plats. Om situationen lämnas utan tillsyn, benen kommer tandkött och bindväv som stöder tänderna ruttna. De tänder kommer så småningom lossna.
Tandköttsproblem kallas också periodontal sjukdom. Antiseptisk "chip".
Tandköttsproblem kallas också periodontal sjukdom. Antiseptisk "chip".

Ovanstående behandlingar är kända för att vara mycket effektiva i att stoppa tandköttssjukdomar. Emellertid, i vissa svåra fall, kan kirurgisk behandling vara mer lämpligt.