E2k

Hur man kan uttrycka bröstmjölk med händerna

Uttrycka bröstmjölk hand är till nytta för mödrar som du när du vet hur man gör det. Du kommer inte att behöva någon bröst pumputrustning om du vet hur man uttrycker det med händerna, och du behöver inte oroa dig för letar efter någon utrustning för att frigöra mjölken för att vara bekväm. Om du inte kommer att uttrycka mjölk, kan detta orsaka bröst mjölkstockning samt smärta i brösten. Att uttrycka mjölken kommer att befria dig att smärta, och det är också den praktiska sättet att göra en låt och ned av mjölken, särskilt om du ska göra detta för första gången.

Hur man kan uttrycka bröstmjölk med händerna. Förbered behållaren för mjölken.
Hur man kan uttrycka bröstmjölk med händerna. Förbered behållaren för mjölken.

Använda händerna för uttryck av bröstmjölk är också viktigt eftersom det är det mest ekonomiska sättet att mata din bebis, liksom hälsosamma. Allt du behöver är att lära sig förmågan att handen uttrycker bröstmjölk på rätt sätt. Här är de steg-för-steg instruktioner om hur man uttrycker bröstmjölk med dig händer:

  1. Förbered behållaren för mjölken. Behållaren måste vara rent för att inte förstöra mjölken. Mjölken kan användas direkt eller hållas 10 timmar om det inte sätts i kylskåp. Om mjölken förvaras i kylskåp kan det pågå i upp till en vecka.
  2. Tvätta händerna noggrant. Orena händer kan förorena ditt bröst liksom mjölk som kommer att uttryckas och kan skada ditt barn.
  3. Rengör din bröstvårta försiktigt och torka dina bröst med en ren trasa för att inte förorena mjölken.
  4. Hitta en bekväm plats att sitta på. Se till att ditt material är inom räckhåll.
  5. Använda din dominanta hand, placera tummen på övre vårtgården och mitten och pekfingret på den nedre vårtgården. Det måste bilda en bokstaven "C".
  6. Driva din placerat handen mot bröstet och pressa din vårtgården måttligt med din placerat handen att uttrycka mjölk ur bröstet. Tänk dig att du uttrycker mjölk ur bröstet genom att styra mjölken till centrum och klämma ut det. Gör detta försiktigt för att undvika att skada dig själv eller orsakar blåmärken. Se också till att mjölken finns i flaskan.
  7. Fortsätta göra rörelsen på bröstet och rotera fingrarna runt, liknande en egen bröst-undersökning.
  8. Sluta om det inte finns mer mjölk kommer ut ur bröstet.
  9. Gör samma sak på din andra bröstet. Kläm inte bröstvårtan eftersom detta kan orsaka smärta och möjlig vävnadsskada.

Världshälsoorganisationen har godkänt dessa steg

Världshälsoorganisationen har godkänt dessa steg. Du måste komma ihåg att alltid tvätta händerna före och efter handen uttrycker bröstmjölk för att hålla ditt barn säkert. Om du försöker detta för första gången, oroa dig inte om ingen mjölk kommer ut, eftersom detta är bara normalt. Bara fortsätta göra rörelsen som beskrivs i steg nummer 6 och mjölk kommer att komma ut.