E2k

Hur man känner igen lunginflammation symtom

Lunginflammation är en infektion i luftvägarna som kan manifestera på många sätt - mer än 50. Det kännetecknas av en inflammation i lungparenkym och alveoler, och fyllningen av din alveoler med vätska. De tillstånd resulterar från ett antal källor, såsom bakterier, svampar, virus och parasiter. Kemisk och / eller fysisk skada på lungorna kan också leda till lunginflammation.

Vissa former kan vara mild

Vissa former kan vara mild, medan andra kan hota liv. Tack och lov, behandlingar som kommer att rensa ditt system av infektionen finns. På grund av detta är det definitivt rekommenderas att du lär dig att känna igen lunginflammation och dess symptom innan det urartar. Lunginflammation kan uppstå på egen hand, eller det kan smyga upp på dig direkt efter influensa eller andra andningsproblem. Den visar upp plötsligt med många symptom, bland annat följande:

Hur man känner igen lunginflammation symtom. Vissa former kan vara mild.
Hur man känner igen lunginflammation symtom. Vissa former kan vara mild.
  • Hosta. Lunginflammation-relaterade hosta är vanligtvis tungt, som om du känner en djup tryck i bröstet när du hostar.
  • Missfärgad slem. När infekterade med lunginflammation, kan din slem ändra dess färg. Medan det mesta du slem är klar, kan bakterier infekterade slem utveckla en grön färg. I svåra fall, stängs slem rostfärgad och kan åtföljas av blod.
  • Frossa. Köldkänsla när andra hittar temperaturen normalt är ett tecken på att din kropp slåss en infektion. Du kan uppleva starka frossa som innebär ofrivillig skakar när smittade av lunginflammation.
  • Andnöd. Lunginflammation kommer att göra det svårare för dig att andas. Du kommer att finna att upprätthålla en lång andedräkt är svårt, och som ett resultat har du kortare, snabbare andetag än vanligt.
  • Feber. Som med många bakteriella infektioner kommer ett fall av lunginflammation orsakar din kropp att utveckla feber, eftersom det tunnstav av ytterligare infektion.
  • Bröstsmärtor. Den trängsel i lungorna, tillsammans med den stress som utövas på dem med hosta, kommer att orsaka några bröstsmärtor. Eftersom dina lungor är svullna av lunginflammation, kommer du att märka en skarp, stickande smärta när du andas djupt.
  • Trötthet. Ett fall av lunginflammation får dig att känna mycket svagare, nästan försvagade. Oförklarlig tröghet och en allmän brist på energi är en av de vanligaste tecknen på en infektion.
  • Snabba hjärtslag. När din kropp skiftar på högvarv för att bekämpa infektioner, kommer du att märka att dina hjärtslag blir ovanligt fort.

Icke-bakteriell lunginflammation

Icke-bakteriell lunginflammation, å andra sidan, har mildare symptom som visar upp mer gradvis än bakteriell lunginflammation. Även om du kan uppleva feber och andnöd, kommer du att hosta ut mindre slem. Du inte heller kommer att känna mycket svagare, och kommer sannolikt inte anser dig sjuk. Folk kallar detta tillstånd "walking lunginflammation" eftersom det inte är så invalidiserande som de mer allvarliga former av lunginflammation.

Om du upptäcker att du upplever de diskuterade symptom är det bästa du kan göra för att söka ytterligare samråd med din läkare. En utbildad läkare eller sjuksköterska kommer att utrustas med nödvändiga kunskaper för att korrekt diagnostisera huruvida ditt tillstånd kan klassificeras som lunginflammation.