E2k

Hur man känner igen och behandla prostatabesvär

Prostatan

Prostatan, i enklaste form är en del av det reproduktiva systemet för män (det har ungefär 25 till 30% av sperma och det hjälper också i utlösning av sperma). Det ligger under urinblåsan och framför tarmen. Det är formad som en valnöt, är omkring 1,2 inches över och omger en del av urinröret.

 • Känna till olika problem som kan innebära prostatan. Det finns fyra vanliga förhållanden som involverar prostata, och dessa är följande: prostatit, godartad prostataförstoring, prostatodyni, och prostatacancer.
 • Prostatit kännetecknas av inflammation i prostatan, och kan leda till obehag i bäckenet. Detta tillstånd kan orsakas av infektion.
 • Godartad prostataförstoring (BPH) avser utvidgningen av prostata, och detta tillstånd är vanligare bland män 50 år och uppåt.
 • Prostatodyni hänvisar till kronisk prostata sjukdom och det är karakterisera av smärta i bäckenregionen.
 • Prostatacancer är den en förutsättning för prostata som är livshotande. Det är en av de långsammare växande cancer, och tidig upptäckt och behandling är mycket viktigt. Män som är över 50 rekommenderas att regelbundet undersökas för prostatacancer, eftersom detta är den näst största orsaken till manligt dödsfall i cancer och i många fall finns det inga tydliga symtom alls.
 • Vet allmänna symptom på en prostata problem. De fyra prostata problem som identifierats ovan kan kännetecknas av liknande symtom. Några av symptomen att se upp för bland annat följande: svårigheter, obehag / smärta och okarakteristiskt frekvens att urinera, smärtsamma utlösning, blod i urinen eller sperma, minskad sexuell drifter och minskad förmåga att få erektion. Någon som har något av ovanstående symtom rekommenderas att rådgöra med sin läkare direkt, som den bästa lösningen för alla prostata problem är fortfarande tidig diagnos och behandling.
 • Rådgör med din läkare omedelbart. Hur läkare behandlar prostata problem kommer naturligtvis att bero på diagnos. I fallet med prostatit,, BPH och prostatodyni är behandling ges vanligen genom form av antibiotika. Smärtstillande medel och muskelavslappnande ges vid kronisk smärta.
 • I vissa fall, kan en operation krävas. Detta är särskilt sant i fallet med BPH, med den kirurgiska proceduren som kallas TURP eller trans-uretral resektion av prostata. Detta görs för att vidga den uretrala kanalen.
 • Vet hur prostatacancer kommer att diagnostiseras. Diagnosen av prostatacancer sker genom biopsi av prostatakörteln. Behandlingen av detta tillstånd beror på omfattningen av tumören: huruvida det organ-confined/localized till körteln, lokalt avancerad eller metastaserad / sprida sig till andra delar av kroppen. Några av behandlingsalternativ innefattar kirurgi, strålbehandling, kryoterapi, hormonell terapi, eller en kombination av några av dessa behandlingsmetoder lägen.
 • Vet hur man hjälper hjälpmedel vid behandling av prostata problem. Det finns många sätt som en person kan underlätta hans helande genom enkla huskurer. Diet är naturligtvis mycket viktigt: en kost rik på omega-3-fettsyror, kommer selen och antioxidanter hjälper till att minska inflammation och hjälper till att kontrollera symtomen. Det rekommenderas också att koffein, alkohol och mat med hydrerad vegetabilisk olja som ingrediens undvikas.
 • Gör Kegel övningarna. Dessa övningar är kända för att bygga upp musklerna i bäckenregionen och bidrar till att minska symtomen prostata problem. För att göra Kegel övningarna, bara kontrakt musklerna som om du stoppar dig från att urinera, hålla denna i 15 sekunder, släpp, sedan muskler kontrakt igen. Dessa övningar bör göras flera gånger dagligen.

Hur man känner igen och behandla prostatabesvär. Prostatacancer är den en förutsättning för prostata som är livshotande.
Hur man känner igen och behandla prostatabesvär. Prostatacancer är den en förutsättning för prostata som är livshotande.

Kom ihåg prostatabesvär är behandlingsbara, men det är bäst att de upptäcks tidigt. Vara medveten om att få regelbundna kontroller så att du inte behöver oroa sig för denna sjukdom.