E2k

Hur man kontrollerar gingivit att förbättra hjärthälsa

Gingivit är villkoret i tandköttet som orsakar dem att hetsa

Gingivit är villkoret i tandköttet som orsakar dem att hetsa. Symptom som röda, svullna och ibland blödande tandkött är tecken på detta tillstånd. När en person har gingivit, hans tandkött tenderar att blöda när han borstar tänderna. Om en person kan upptäcka det i sin linda, kommer han att kunna kontrollera den och ändra sin effekt. Gingivit, när kan den inte behandlas leder till mer allvarliga tuggummi sjukdomar som parodontit, ett tillstånd som inte är reversibel och leda till förlust av benmassa.

Här är de steg som du bör följa för att kontrollera gingivit att förbättra hälsan:

  • Titta på vad du äter. Äta mat rik på C-vitamin kommer att säkerställa att du får tillräckligt med näring som bidrar till att stärka tänderna, som frukt och grönsaker. Undvika skräpmat är också ett annat sätt att undvika tandköttsinflammation. Dricka kosttillskott rik på C-vitamin är perfekt om du vill ha en garanti för att du kommer att ha friska tänder.
  • Rådgör med din tandläkare. Din tandläkare uppgift är att hålla tänderna friska. Se till att rådfråga din tandläkare minst tre gånger varje år. Schemalägga möten för regelbunden rengöring med din tandläkare för att uppnå de renare tänder att borsta inte kan ge dig. Borsta tänderna varje dag kommer att hålla tänderna rena, men en regelbunden rengöring tar bort matrester som samlats inne i tandköttet att borsta missat. Gör det till en vana att hålla dina möten. I händelse av att du inte kan, ring din tandläkare att lägga.
  • Välj en bättre tandborste. En tandborste som kommer att nå varje skrymsle och vrå av dina tänder och tandkött kan bidra till att förhindra matrester ansamlas i tandköttet. Fråga din tandläkare att rekommendera ett märke som kan fungera bäst med dina tänder. Fråga din tandläkare för en tandkräm varumärke som inte bara kommer bleka dina tänder, men också ta hand om ditt tandkött. Tandkrämer som innehåller bakpulver kommer att förhindra spridningen av skadliga element som bakterier och pest är idealiskt för detta ändamål. Välja ett munvatten som kommer att döda de återstående bakterier i munnen är en bra garanti för att dina tänder och tandkött alltid skydd.
  • Massera tandköttet. Massera tandköttet är ett bra sätt att öka blodflödet i tandköttet. En annan fördel med knådning tandköttet är att det bidrar till att stärka immunförsvaret i tandköttet.
  • Styr dina laster. Rökning och alkohol försvagar den skyddande emaljen på dina tänder genom att uppmuntra spridning av bakterier i munnen. Dessa laster vända också några positiva åtgärder du gör för att hjälpa till att bota gingivit. Styra dina laster genom att dricka måtta och minska klubbor av cigarett du röker varje dag kan hjälpa till att förhindra spridning av skadliga organismer som trivs inne tandköttet.
  • Använd tandtråd. Använda tandtråd när du äter kommer att bidra till mat bitar från svåråtkomliga områden i tänderna. Ibland är livsmedel fastnat mellan tänderna och borsta ensam kan inte hjälpa ta bort den. Med hjälp av en tandtråd efter att du äter kommer att hindra bakterier från att ha en chans att nå ditt tandkött.

Gingivit är en förutsättning att du inte ska ignorera

Hur man kontrollerar gingivit att förbättra hjärthälsa. Titta på vad du äter.
Hur man kontrollerar gingivit att förbättra hjärthälsa. Titta på vad du äter.

Gingivit är en förutsättning att du inte ska ignorera. Det kan leda till allvarliga sjukdomar om de lämnas obehandlade. Ta hand om ditt tandkött genom att följa dessa tips kommer att se till att du kan slå tillbaka och förhindra uppkomsten av tandköttsinflammation.