E2k

Hur man köper de bästa vitaminer

Vitaminer är en naturligt förekommande beståndsdel i livsmedel

Vitaminer är en naturligt förekommande beståndsdel i livsmedel. Allt du äter, från kött till fisk, frukt och grönsaker, innehåller vissa mängder av viktiga vitaminer och mineraler. Dessa vitaminer och mineraler hjälper till att bibehålla kroppens balans och hjälper kroppen spola ut avfall snabbare. Vitaminer hjälper också främja läkning av celler, hålla oss friska och passform.

Tyvärr är det inte alltid lätt att uppnå det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av vitaminer från mat källor. Vissa människor är helt enkelt för upptagen för att planera sin meny och konsumera precis rätt mängd mat för att uppnå RDA. Vissa kanske inte är medvetna om de rekommenderade mängder vitaminer och livsmedelsprodukter för att hålla sig frisk. För att ändra detta, tar vi i vitamintillskott.

Den vanligaste bland vitamintillskott är C-vitamin och Multivitaminer

Den vanligaste bland vitamintillskott är C-vitamin och Multivitaminer, vilket kan innefatta B-komplex vitaminer, vitamin E, järn, zink och liknande. Välja och köpa vitaminer kan bero på personliga preferenser och Choice. Här är några tips på att köpa vitaminer.

  • Ta reda på om du har särskilda behov. De flesta människor har vissa brister i sin kost som kommer att kräva tillskott.
  • Till exempel kommer växande barn behöver mycket vitaminer B1, B6 och B12, för att underlätta deras tillväxt. Gravida kvinnor behöver extra folsyra, vilket gör att barnet fastnar bättre livmoderväggen. Människor som inte dricker mjölk eller äter mejeriprodukter behöver kalciumtillskott. Personer över 50 år kommer också att kräva ytterligare kalcium för att förhindra förlust av bentätheten. Människor som inte får tillräckligt med solljus behöver D-vitamin
  • Du kan skapa en profil från näring webbplatser. Till exempel Cyberdiet kan du skapa en mat-profil. Du kan mata in olika typer av mat du äter på en dag, antal portioner, och dina aktiviteter för dagen. Webbplatsen kommer sedan beräkna för dina behov baserat på din längd och vikt. CyberDiet kan också ge dig råd om vilka typer av vitaminer du behöver ta kosttillskott för.
  • Vissa läkemedel kan hindra korrekt upptaget av vitaminer. I vissa fall, vissa livsmedel förhindrar korrekt absorption. Till exempel visar studier att dricka läsk kan förhindra korrekt absorption av kalcium från kosten eller från tillägg. Fråga din läkare för att vara säker på vad du kan göra för att maximera effekten av vitamintillskott du tar. Han kan också ge dig råd om varumärken eller vitaminer för att undvika, om det finns konflikter med befintlig medicinering.
  • Välj ett varumärke. Olika märken har olika kombinationer och koncentrationer av vitaminer. Vissa märken har mer av en viss vitamin än andra. Kontrollera med din läkare eller rådgöra med din kost profil, så du vet vilken är den bästa vitamin varumärke för dig. De flesta vitamintillskott innehålla en exakt dosering av varje komponent i ingrediensförteckningen.

Du kan vanligtvis spara pengar genom att köpa i större kvantiteter

Hur man köper de bästa vitaminer. Till exempel kommer växande barn behöver mycket vitaminer b1.
Hur man köper de bästa vitaminer. Till exempel kommer växande barn behöver mycket vitaminer b1.

Du kan vanligtvis spara pengar genom att köpa i större kvantiteter. Om du har börjat, men kanske du vill ge det en provperiod på en vecka eller två, för att se om vitamin märke och typ du är dina behov. Du kan oftast känna ett uppsving i energi och livlighet med rätt vitaminprodukter. Om ett vitamintillskott ger dig huvudvärk eller gör dig svag, kanske du få felaktiga ingredienser eller belopp. Rådgör med din läkare för bästa resultat.