E2k

Hur man monterar en benprotes

Uppfinningen av proteser har gett hopp till människor med amputerade lemmar. En av de vanligaste typerna av amputationer involverar ben, oftast på grund av olyckor eller sjukdomar. Att leva med en amputerad ben kan vara mer bekväm med en benprotes. Den benprotes kommer inte bara tillåter den amputerade att gå utan kryckor, men kan också stärka amputerad självkänsla eftersom de protetiska benen återskapa saknade kroppsdelen. Här är stegen för att montera din egen benprotes.

  1. Fäst avtryckaren. BK benprotes är en av de vanligaste typerna av protetiska kroppsdelar, och är användbar för patienter vars amputation är ovanför knät. Vissa andra typer av proteser ben finns också, och några andra är skräddarsydd för allvarliga typer av amputation där BK benprotes har inget utrymme att fästa sig på den amputerade personens kropp. För att montera benprotes, måste du montera stiftet frigöringsknappen i sidan av det protetiska knäskålen. Det finns en plats för detta, som kommer att rymma den långa stift som kommer att fungera som det säkrande mekanismen för pyramidformade kontaktdonet som ska användas för att ansluta skenbenet och foten. För att ansluta frigöringsknappen, måste du använda starka lim som Loctite. Dessa finns i de flesta hårdvara butiker. Placera några droppar i slutet av stiftet, och fäster frigöringsknappen hålet.
  2. Fäst pyramidformade kontakten mellan skenbenet och foten. Den pyramidformade kontakten används för att ansluta skenbenet och foten. Den pyramidformade kontaktdonet har två korsande linjer som kan monteras på botten av smalbenet delen av benprotes, som har spår som skapats särskilt för formen av den pyramidformade kontaktdonet. Kontakten låses på plats av sig själv, men du kommer att behöva använda Loctite igen för att säkerställa att anslutningen är mycket stabil. Detta är särskilt viktigt om den amputerade kommer att använda benprotes på en daglig basis. När pyramidala kontakten är på plats kan du ansluta foten, som lätt låser på plats.
  3. Passar in i fodret. Det benprotes är fäst till den återstående längden av den amputerades benet med fodret. Fodret i benprotes passar till konturerna hos den amputerade ben, och skapas med hjälp av en kombination av naturliga och syntetiska fibrer som garanterar en perfekt och perfekt passform som inte glider lätt ur den amputerades kropp. Fodret fäster till botten av den ihåliga smalbenet genom ett anslutningsstift som passar på botten av smalbenet ärendet.
Hur man monterar en benprotes. Fäst pyramidformade kontakten mellan skenbenet och foten.
Hur man monterar en benprotes. Fäst pyramidformade kontakten mellan skenbenet och foten.

En protes ben kan agera och se ut som en riktig funktionell ben med några sista handen. Frigöringsknappen vanligtvis är färgad röd, men du kan använda hud-tonas fläckar av plast för att dölja detta. Använda byxor kan du även dölja benprotes. De flesta protesfötter kan också justeras för att passa in den amputerades vanliga skor. När sista handen är klar kan du börja bära benprotes.