E2k

Hur man ska behandla barnet nästäppa

Spädbarn

Spädbarn, liksom vuxna, kan vara benägna att nästäppa. När detta händer kan det vara riktigt svårt för barnen särskilt eftersom de fortfarande inte vet hur konsekvent att andas genom munnen. Självklart, om ditt barn lider av nästäppa, då han kommer att ha svårt att sova. Om ditt barn inte kan sova, kommer du inte att kunna sova. Och så går den onda cirkeln. Detta tillstånd måste behandlas så snart som möjligt eftersom det skulle sannerligen leda till mer allvarliga förhållanden och eftersom du kommer att vilja sova snart. Här är några åtgärder som du kan prova att behandla ditt barns nästäppa.

Spraya saltlösning i barnets näsa. Saline sprayer eller droppar är fantastiska åtgärder för att lindra nästäppa. Dessa är säkra för barn så häller några droppar i näsan ska inte utgör något allvarligt hot. Det rekommenderas att gå med koksaltlösning spray men dropparna bör göra bra också. I varje fall gäller ett par droppar i varje näsborre och låt den avlasta näsan. Du kan använda denna medicin så ofta du kan så länge som den saltlösningen du köper är alkoholfri. Alkohol kan torka och irritera en babyns känsliga hud så det är en bra idé att gå med en produkt som är alkoholfri.

Suga slem ut. Huruvida näsdroppar eller arbetar sprej eller inte, kanske du vill ta bort slem blockerar näsan i ditt barn. För att göra detta behöver du en glödlampa spruta eller aspirator. Sätt instrumentet i hennes näsa och tillämpa sug. Detta borde få del av slem ut att låta honom andas lättare. Gör detta varje gång slem ansamlas i näsan.

Hur man ska behandla barnet nästäppa. Spraya saltlösning i barnets näsa.
Hur man ska behandla barnet nästäppa. Spraya saltlösning i barnets näsa.

Använd en luftfuktare. Köp en enkel luftfuktare och ställa upp i hennes rum. Ångan som produceras av luftfuktaren kommer avlasta någon slem blockering. Du kan lägga till några droppar mentholated olja till lösningen i luftfuktare för en lugnande effekt.

Få barnet att dricka mycket vätska. När någon har en förkylning eller nästäppa, ibland är det bästa botemedlet genom att konsumera en massa vätskor. Vatten bör vara högst upp på listan för att dricka. Se till att ditt barn får en hel del av detta. Självklart kommer mjölken att hjälpa också. Släng i några uns av sunt apelsinjuice fyllda med vitamin C.

Höj sängen. Om barnet fortfarande uppvisar nästäppa på natten, och sedan sätta honom att sova med spjälsäng förhöjda. Dock endast höja den sida av krubba där hans huvud är. Nu behöver lyfta inte huvudet med en kudde eller kudde eftersom detta kan orsaka kvävning, som du verkligen inte vill. Istället satte några kuddar under benen på spjälsängen. På så sätt höja dig huvudet utan risk för kvävning. Detta kommer att minska trängseln, vilket gör det möjligt för honom att andas och sova lättare.

Använd en luftfuktare. Få barnet att dricka mycket vätska.
Använd en luftfuktare. Få barnet att dricka mycket vätska.

Om allt annat misslyckas, då det enda alternativet vänster skulle vara att besöka en barnläkare och ha henne föreskriver BABY-SAFE medicinering. Se till att om villkoret är kroniskt att läkaren kan lokalisera orsaken så att det blir lättare att hitta en lösning för det.