E2k

Hur man väljer ett vårdhem

En av de svåraste beslut du kan behöva inför är att besluta om ett vårdhem. Vare sig du planerar för din egen framtid bostad eller en älskad familjemedlem, det finns åtgärder du kan vidta för att göra val ett vårdhem mindre svårt och hjärtskärande.

  1. Vet vad du behöver. Innan du börjar titta på vårdhem i ditt område bör du ha en idé om vad du letar efter. Du kan behöva en anläggning inriktad mer mot hemtjänst eller ett med avancerade alternativ sjukhus typ. Prata med din läkare för att avgöra varför ett vårdhem är det rätta valet och hur den medicinska situationen är så att du vet vilken typ av anläggning du söker.
  2. Gör din hemläxa. Du kan inte sätta sig på ett vårdhem utan en massa avancerad forskning. Gör inte detta till en stundens ingivelse valet. Istället börjar din forskning genom att kontakta anläggningen i ditt område. Läs broschyrer och online recensioner för olika åsikter. Tala med din läkare för rekommendationer.
  3. Planera ett besök. När din forskning har minskat ditt beslut ner till ett hanterbart antal vårdhem, företrädesvis mellan fem och tio kontakta dem för att schemalägga ett besök.
  4. Tour anläggningen. Schemalägg din tur så att den innehåller en inblick i måltid tid samt en verksamhet tid. Efter lunch eller efter middagen är den bästa tiden. Detta ger dig en glimt av hur anläggningen hanterar rusa av en måltid. Är bosatta kvar väntar i korridorerna eller att klara sig själva? Efter måltiden tas de bara tillbaka till sina rum eller finns det en aktivitet? Gå igenom anläggningens allmänna öppna ytor samt några av de boendes rum. Få en känsla för fönstren, områden besökare och bostadsyta. Ta en tur genom externa områden.
  5. Var uppmärksam på personalen. Ges möjlighet att turnera anläggningen bör du också ägna särskild uppmärksamhet åt personalen. Verkar de trötta och överarbetade? Eller är de vänliga och positiv? En broschyr kan lätt konstatera en personal till patient-förhållande som verkar perfekt, men om att personalen är dold på kontor och bort från patienter kan antalet ser bättre ut på papper än i verkligheten. Använd din egen upplevelse att titta personal interaktion. Är de patienter som behandlas på det sätt du själv vill bli behandlad?
  6. Tänk på finansiell kostnad. Ingen vill behöva välja en anläggning baserad på enbart priset. Fortfarande du vill ha det bästa anläggning för pengarna så vänta inte till sista stund för att ta reda på om de kostnader, särskilt de dolda kostnaderna. Väg kostnaderna och anstränger de kan placera på resten av familjen som en del av ditt beslut från början och du kommer inte att sluta med förbittring eller behovet att ändra dig för att hitta en billigare anläggning.
  7. Lita på din instinkt. Du kan gå in en anläggning och det inte känns rätt även om priset och broschyren verkade perfekt. Dina sinnen plocka upp på saker ditt medvetna hjärnan kanske inte märker. En rå eller medicinsk doft kan få dig att spänd när du anger anläggningen. Du kan bara få en vibe som gör att du känner lite off. Du kan också få motsatt effekt och trivs i ett vårdhem som du inte var säker på att du vill. Lita dessa tecken.
Hur man väljer ett vårdhem. Var uppmärksam på personalen.
Hur man väljer ett vårdhem. Var uppmärksam på personalen.

Välja ett vårdhem är svårt men viktigt. Beslutet kommer att ta tid och tålamod så börja planera tidigt innan en medicinsk nödsituation eller kris.