E2k

Hur man väljer operation viktminskning

Det finns flera olika typer av viktminskning kirurgi och det är viktigt att förstå skillnaderna mellan dem. För att kvalificera sig för viktminskning kirurgi, måste du ha ett Body Mass Index (BMI) på 40 eller högre eller ett BMI på 35 eller högre med minst en komorbiditet. Vanliga sjukdomstillstånd är diabetes, sömnapné, högt blodtryck, ledbesvär och inkontinens. Den som är berättigad till viktminskning kirurgi uppfyller kraven för någon av de kirurgi viktminskning alternativ som anges nedan. Här är en översikt över de tre primära typer av viktminskning kirurgi finns idag:

 1. Lap bandet. I knä bandet kirurgi är en laparoskopisk donut-formad styv silikonband sätta runt magen och är ansluten till en port strax under huden i väggen i magsäcken. (En tub lossnar av bandet och leder till hamnen.) Läkare injicera saltlösning i porten för att justera knä bandet, vilket gör det hårdare eller lösare.

  Lap bandet kirurgi är rent restriktiv: Det i princip skapar en liten påse på den övre delen av magen, vilket påverkar både hur mycket mat kommer att passa in i din mage och genom stomin (eller öppningen i botten av påsen). Av de större operationer viktminskning tillgängliga är knä bandet den minst invasiva av operationer, kräver den kortaste tid under anestesi och ger människor möjlighet att återgå till arbete inom ett par dagar. Men kom ihåg följande konsekvenser knä bandet kirurgi:

  Hur man väljer operation viktminskning. Roux-en-y gastric bypass.
  Hur man väljer operation viktminskning. Roux-en-y gastric bypass.
  • Omedelbart efter kirurgi, patienter tillåtna endast klara vätskor, och progression till fastämnen är långsam. (Du börjar med bara åtta teskedar mat!)
  • Personer med varv band måste äta långsamt, tugga sin mat ordentligt och sluta när de känner sig full, bara tre små portioner tre gånger per dag är tillåtna.
  • Personer med varv band måste ha regelbundna kontroller och uppföljning noga med att bandet är korrekt justerad.
  • Vissa människor har svårt att få sina band korrekt justerad - för löst och att de inte ner i vikt, för hårt och de kastar upp ofta.

  Lap band mottagare genomsnitt en förlust på 60% av sin övervikt. Lap bandet kirurgi är lätt att sabotera om du dricker mycket kaloririka vätskor såsom milkshake, som kan orsaka återfå.

 2. Roux-en-Y gastric bypass. Denna operation är uppkallad efter den intestinala lem som skapats av sugery, som är känd som Roux-en-Y intestinal lem. I denna gastric bypass operation, kirurger skapa en liten påse på toppen av magen (vanligen genom häftning bort) och lämna resten i magen i kroppen. Din påse (din nya mage) är mycket liten, traditionellt endast ½ en uns. Mat inte längre reser till den nedre delen av magen som har häftat av men den del av magsäcken fortsätter att producera magsyra. Tunntarmen är ansluten direkt till den reducerade magen, med ett litet hål mellan de två kända som en stomi. Eftersom livsmedel förbi den nedre magen, det första segmentet av tunntarmen (duodenum), och den första delen av det andra segmentet av tunntarmen (jejunum), mängden kalorier och näringsämnen kroppen absorberar reduceras kraftigt ( detta kallas malabsorption).

  Eftersom livsmedel passerar från magen direkt i tarmen minus vanliga reglering inflytande pylorus ventilen, finns det flera möjliga komplikationer stomin.

  I duodenal switch operation. Tillsammans med den intestinal kirurgi.
  I duodenal switch operation. Tillsammans med den intestinal kirurgi.
  • Om en stor del av mat blir instängd i stomin istället för att passera genom in i tunntarmen, kan du hamna kräkningar tills det kommer ut eller behöva den tas bort av en läkare.
  • Livsmedel, särskilt socker, passerar ibland direkt från magen till tunntarmen för snabbt, en process som kallas "dumpning." Resultaten av dumpning syndrom kan vara allvarliga, inklusive upplever yrsel och skakningar, svettningar, illamående, svaghet, svimning och diarré strax efter att ha ätit. Cirka 60% av gastric bypass patienter upplever dumpning syndrom till viss del.

  Utöver de möjliga komplikationer stomin, det finns andra konsekvenser att tänka på:

  • Mellan 5-15% av tiden, smalnar förbindelsen mellan magsäcken och tarmen, orsakar illamående och kräkningar efter att ha ätit.
  • Omedelbart efter operationen kommer du att vara på en klar flytande diet. Du kommer då att gå vidare till en diet av mosad mat. En månad efter operationen, kommer du att få gå vidare till mer regelbundna mat, även om vissa människor tillbaka till mosade livsmedel eftersom de är lättare att tolereras.
  • Du kan inte äta stora portioner mat på en gång (i genomsnitt del är ca 1/2 dl).
  • En järn och vitamin B 12-brist förekommer mer än 30% av tiden, och ungefär hälften av dessa människor med järnbrist utvecklas anemi.
  • Sår, bråck, samt en utvidgning förbi magsäcken är ytterligare möjliga komplikationer.
  • Ni är också inte längre kan ta icke-steroida anti-inflammatoriska läkemedel (NSAID).

  Ungefär 30% av gastric bypass patienter upplever en betydande viktökning, men lyckade gastric bypass patienter förlorar 60-75% av sin övervikt.

 3. Duodenal switch är uppkallad efter tolvfingertarmen, som är det första segmentet av tunntarmen. Duodenal switch är en relativ nykomling till operation viktminskning alternativ har funnits sedan slutet av åttiotalet. Tolvfingertarmen är en mer invasiv kirurgi och är en svår operation att lära sig och att utföra, men duodenal switch operation verkar lösa många av de långsiktiga frågor som presenteras av andra kirurgi viktminskning alternativ.

  I duodenal switch operation

  I duodenal switch operation, är hela tunntarmen uppmätt, uppdelades sedan i en 60/40 förhållande. Den nedre delen av tarmen är 40 procent och det förs upp och ansluten strax nedanför pyloric ventilen i magen, skapar den enteriska lemmen genom vilken mat passerar. Den 60 procent kvar stannar ansluten till levern och bukspottkörteln, så att galla och pankreatiska fluider fortsätta att flyta genom den del av tarmen, som sedan ansluts till den enteriska lemmen vid ungefär 100 cm från tjocktarmen. Eftersom galla och bukspottkörtel vätska krävs för att smälta fett, smälta dig fett för endast de sista 100 cm av tarmen, eller cirka 18 procent av det fett som du normalt skulle smälta. Proteiner och kolhydrater är också absorberas i 60 procent kvot, men socker absorberas till 100 procent. Således någon genomgår denna typ av kirurgi måste vara villiga att minska sitt sockerintag betydligt.

  Tillsammans med den intestinal kirurgi

  Tillsammans med den intestinal kirurgi, är en partiell vertikal hylsa gastrektomi utförs på magen, i vilken den yttre krökningen hos magsäcken avlägsnas (minska den totala magen med cirka 75-90 procent). Den återstående mage fungerar fortfarande normalt och är vanligen någonstans från 3 till 6 gram. Eftersom vertikal hylsa gastrektomi fortfarande tillåter magen att fungera normalt, kan patienterna ta ännu NSAID. Vanligtvis gallblåsan och bilaga också bort. En vanlig missuppfattning är att tarmen tas bort i denna operation, men detta är inte fallet, ingen tarmen tas bort i duodenal switch operation.

  Möjliga komplikationer från duodenal switch operation inkluderar möjligheten av undernäring på grund av malabsorption av näringsämnen. För att undvika detta måste du ta ett multivitaminpreparat varje dag och 1500-2000 mg kalcium per dag. Du måste också följa upp regelbundet med din kirurg och har regelbunden blod arbete för att säkerställa att du inte har några vitaminbrist. Eftersom du bara absorbera 60% av proteinet du äter, måste du äta minst 60-80 gram protein per dag.

  En nyligen tio-årig studie av duodenalsår hos patienter switch kirurgi visade en förlust på 80% av övervikt upprätthålls under en tioårsperiod.

Risker som är gemensamma för alla operationer viktminskning inkluderar risken att bli under anestesi (som är högre för dem som är överviktiga). Tänk på dagliga kvaliteten på ditt liv som du beslutar om viktminskning kirurgi som är lämplig för dig.