E2k

Hur naturligt lindra period kramper

Kvinnor har många namn vi kallar vår tid. Crimson våg, röda dagar, den månatliga besökare dagen i månaden, alla sorters idiom som används för att beskriva att en gång i månaden när de är i smärta och irrationella.

Hur naturligt lindra period kramper. Lär yoga.
Hur naturligt lindra period kramper. Lär yoga.

Det är en obehaglig tid i månaden som det menstruation orsakar smärtsamma kramper som ibland är för mycket att bära. Nyckeln till att hjälpa till med smärtan är att slappna av. Ju mer avslappnad du är, desto mer avslappnad dina muskler blir och detta sänker smärtan.

Här är några förslag för att lindra månad menstruationssmärtor:

  • Om du är ganska vanlig, drick mycket vatten de dagar innan. Tanken här är att ladda upp på vatten för att se din kropp är redo för uppsvälldhet och vätskeansamlingar.
  • Lär yoga. De djupa andningsövningar som lärs ut i yoga är perfekt för avkoppling muskler. Yoga lär att koncentrera sig på andningen, vilket är en stor hjälp för att uppnå Nirvana och lätta menstruation kramper.
  • Regelbundna övningar hjälpa lindra muskelvärk. De flesta kvinnor skulle bara hellre krypa upp i en boll under denna tid i månaden, men gå ut på en promenad eller trycka på gym hjälper till med smärtan.
  • Drick vitamintillskott som har zink, vitamin B och kalcium. En kombination av dessa två vitaminer och mineraler hjälper till att få ner uppblåsthet och ta itu med smärtan.
  • Sätt en värmedyna på nedre magen och ryggen hjälper till med kramper. Värmedynan slappnar musklerna involverade i kramper och lindrar smärtan.
  • Pop ett piller. Många läkemedelsföretag har tusentals smärtstillande som har ibuprofen och naproxen som du kan köpa över disk för att hjälpa till med smärtan. Bara se till att du tar dessa smärtstillande medel med en full mage.
  • Nu är en bra tid att ha choklad. De antioxidanter i choklad ta upp oxytocsin nivåer i kroppen, vilket naturligtvis gör att du mår bättre.
  • Upprätta ett bad och sätta i mint oljor i den. Den naturliga värme i mynta olja, i kombination med den varma temperaturen i vattnet kommer att bidra till att lindra smärtan av kramper.
  • Applicera olja på magen och ryggen. Ungefär som värmedynan härdningen, kommer den naturliga värme som genereras av oljorna muskelavslappning involverade med kramper.
  • Aromaterapi. Vare sig i badet eller i sängen, tända några av dina favorit doftande rökelse eller doftljus att hjälpa till med smärtan. Doften hjälper slappna av dina muskler.

Menstruation kramper är något kvinnor behandlar på månadsbasis. Dessa förslag är några huskurer som kan vara till hjälp för att få ner smärtan av den månatliga besökare avsevärt.

Men om smärtan är för mycket att bära eller förekommer alltför länge, rådfråga din läkare. Outhärdlig eller långvarig smärta kan ha andra bakomliggande orsaker som läkare kan upptäcka.