E2k

Hur skärpa lös hud efter viktnedgång

En dieter kommer att glädjas när idealvikt har uppnåtts framgångsrikt

En dieter kommer att glädjas när idealvikt har uppnåtts framgångsrikt. Men bantning kan också leda till ett annat problem, som har lös hud. Detta gäller särskilt om bantning har gjorts snabbt som lämnade ingen tid för kroppen och huden att anpassa sig. Huden kommer att ta tid att dra. Kirurger säger att en dieter som framgångsrikt gått ner i vikt bör vänta minst två år innan tänka på mer drastiska metoder för att råda bot på lös hud, speciellt huden runt magen. Om detta har blivit ditt problem, tålamod och följa tipsen nedan hjälper dig att skärpa lös hud efter viktnedgång.

Hur skärpa lös hud efter viktnedgång. Du hud behöver förbli elastisk under den tid som du är på en diet.
Hur skärpa lös hud efter viktnedgång. Du hud behöver förbli elastisk under den tid som du är på en diet.
  • Det rekommenderas att du takten din diet för att ge dina muskler och hud tid att anpassa sig. Försök att sätta ditt mål att förlora cirka två pounds per vecka.
  • Du hud behöver förbli elastisk under den tid som du är på en diet. Ett av de mest effektiva sätten att upprätthålla hudens elasticitet är att hålla det återfuktad. Applicera fuktighetskräm dagligen för att hålla hudens fuktighet låst in Ansök lätt fuktighetskräm för användning dagtid och tyngre fuktighetskräm innan du går till sängs.
  • Använd en luffa eller bodyscrub när du badar. Detta kommer att ta bort döda hudceller och främja blodcirkulationen och huden cellförnyelsen, som alla kommer att hjälpa din hud att dra åt.  
  • Vatten hjälper också åtdragning huden. Även om du inte är bantning är det rekommenderat att du dricker minst åtta glas vatten om dagen. Vatten hjälper behålla hudens fuktighet samt ta bort gifter från ditt system för att förbättra din hudton.  
  • Motion är också en viktig verksamhet som bör ingå i din diet plan. När du är på en diet som du kommer att förlora muskelmassa som kommer att leda till lös hud. Motion kommer att bidra till att bygga dina muskler, vilket i sin tur kommer att hjälpa din hud att dra och allmänt tillstånd din kropp. Glöm inte att lyft vikter också bör vara en del av en hälsosam kost plan för att tona dina muskler. Rikta armarna och områden mage där det mesta av den lösa huden kommer att koncentreras.  
  • Massage hjälper också huden att behålla sin elasticitet och fasthet. Senapsolja har flera egenskaper som är välgörande för huden. Du kan köpa senapsolja från en hälsokostaffär. Använd den regelbundet för att vårda din hud.
  • Kollagen och elastin produktionen bör uppmuntras eftersom dessa hjälper huden att bibehålla sin elasticitet. Det finns flera livsmedel som är mycket bra källor av kollagen. Mörkgröna grönsaker, röda grönsaker och frukter, soja produkter, gröna och svarta oliver och de frukter och grönsaker som har hög svavelhalt är några av de livsmedel som du kan inkludera i din kost. Livsmedel som innehåller mycket omega-3-fettsyror är också mycket bra kollagen källor. Kollagen kräm kan appliceras på magen för att återfukta och förbättra hudens elasticitet.  
  • Råa livsmedel och nötter som är rika på E-vitamin bidrar till att upprätthålla den elasticitet och fasthet i huden. Dessa bör ingå i din kost menyn. Dessa livsmedel innehåller viktiga vitaminer och mineraler som kommer att leverera kroppens dagliga näringsbehov.  

Firming huden efter viktnedgång kan ta lite tid

Firming huden efter viktnedgång kan ta lite tid. Din viktökning skedde inte över en natt, så det är självklart att du kan få vänta innan huden dras åt. Följ förslagen ovan och du kommer att ha fastare hud i god tid.