E2k

Hur vet jag om du är överviktig

Övervikt inte bara kan sänka en persons självkänsla, orsaka problem i en personliga och yrke liv och vara frustrerande att köpa kläder och mat, men övervikt kan också sätta på hälsoproblem som benskörhet, högt blodtryck, vissa cancerformer och andningsproblem.

Det finns många sätt att berätta om du är överviktig: genom att titta i spegeln och se att dina kläder inte passar bra, att din hud är slapp och ditt ansikte och kropp är för full, eller att du känner dig ur gängorna mycket av tiden och folk runt omkring dig börjar behandla dig annorlunda, som om de är rädda för att vara omkring dig. Och kan du finna dig att äta för mycket för det mesta av frustration, ilska eller ensamhet. Dessa är alla kontrollampa tecken på överätande.

Men BMI är det bästa sättet att ta reda på om du är överviktig

Hur vet jag om du är överviktig. Men BMI är det bästa sättet att ta reda på om du är överviktig.
Hur vet jag om du är överviktig. Men BMI är det bästa sättet att ta reda på om du är överviktig.

Men BMI är det bästa sättet att ta reda på om du är överviktig. Här är hur det fungerar: att ta reda på din totala vikt och dividera det med hur lång du är i inches. När du har gjort divisionen, vet du om du är överviktig. Om du slår under 18,5, då är du på en hälsosam vikt, om du poäng över 25, du är överviktig, och om du gör mer än 30 eller högre, då du är överviktig.

Ett annat sätt att ta reda på om du är överviktig är att mäta midjan

Ett annat sätt att ta reda på om du är överviktig är att mäta midjan. Mäta midjan hjälper till att ge en god indikation om du är överviktig, eftersom det kontrollerar mängden fett som är runt dina organ och mage. När du mäter din midjemått, hjälper det ger en tydlig bild om du är på väg mot hjärtsjukdomar eller diabetes. Ju större midjan, desto bättre förutsägelse av övervikt och leder till eventuella komplikationer som kan leda till flera sjukdomar oro.

Sedan finns det midja-till-höft-kvot mätning

Sedan finns det midja-till-höft-kvot mätning. Detta görs genom att mäta midjan och sedan mäta höfterna. Hur detta är midja-till-höft mätning sker är genom att ta reda på midjemått och sedan dividera det med höften omkrets. I detta fall, ju mindre antal desto bättre utfall. Det bästa scenariot här är den lilla midjan i kombination med stora höfter, snarare än en stor midja med små höfter.

Om du upptäcker att du är överviktiga eller feta

Ett annat sätt att ta reda på om du är överviktig är att mäta midjan. Sedan finns det midja-till-höft-kvot mätning.
Ett annat sätt att ta reda på om du är överviktig är att mäta midjan. Sedan finns det midja-till-höft-kvot mätning.

Om du upptäcker att du är överviktiga eller feta, inte panik. Det finns enkla saker du kan göra för att frigöra sig från övervikt: hitta och sedan genomföra ett dagligt träningsprogram som du kan hålla sig till exempel regelbundna promenader eller cykling, klippa ut snacks eller godis efter middagen, skära ned på storleken på dina portioner och mest av allt, göra ett åtagande till dig själv att du är en värdig person som förtjänar att vara frisk och väl. Och kom alltid ihåg, att den svåraste delen med någon diet eller träningsprogram, börjar! Så inte panik, bara komma igång och komma i form!