E2k

Motion tips för vattengymnastik

Skaffa en vatten träning med denna vattenlevande motion rutin

Letar du efter en låg påverkan sätt att förbättra din hjärt-och kärlhälsa? Vatten aerobics kommer att öka din flexibilitet, muskelstyrka och uthållighet utan betonar lederna. Träning i vattnet är lite annorlunda från att utöva på land. Vatten har en högre resistans än luft. Detta gör att utöva i det mer utmanande. Och du behöver inte veta hur man simma! Många vatten aerobics rutiner kan göras i bröst-djupt eller grundare vatten eller medan du håller på vid sidan av poolen.

Det finns ett brett utbud av vatten övningar att välja mellan för din aeroba rutin. Du kan gå, jogga och träna styrka. Och glöm inte bara vanliga gamla simning. Eller prova något annorlunda i vattnet, som kickboxning eller yoga. Buoyancy utrustning, allt från flotation bälten till kickboards, ger extra stabilitet. Resistens utrustning såsom simhud handskar och fenor simma, tillägger intensitet till din träning. Det finns även löpband, motionscyklar, roddare och steppers trappa som har utformats för användning under vatten.

Det finns några saker du bör veta innan du gör övningarna vatten aerobics:

Motion tips för vattengymnastik. Skapa egna program aqua aerobics.
Motion tips för vattengymnastik. Skapa egna program aqua aerobics.
 • Flytkraft och dra Flytkraft och dra två viktiga faktorer som avgör intensiteten i ditt vatten träning. Dra är motståndet du känner när du flyttar genom vattnet. Detta motstånd beror vatten är tyngre än luft.

  Flytkraft avser den uppåtriktade kraften från vattnet som utövas på kroppen. Utövar på grunt vatten minskar nivån av flytförmåga. Detta innebär mer stress på lederna och, naturligtvis, mindre dra effekt. Träning i vatten som är för djupt - det vill säga ovanför halsen - ökar kroppens flytkraft. Detta begränsar din förmåga att röra sig, därför minska intensiteten i din träning. Däremot kan djupt vatten aerobics övningar som passar just vara en bra träning utmaning för ännu en skicklig idrottsman.

 • Spak längd Längden på dina armar och ben samtidigt utför en vattenlevande övning kommer att avgöra graden av svårighet du erfarenhet. Den grundläggande principen här är att öka din hävstång längd ökar din insats för att övervinna motståndet, eller dra av vattnet. I enkla termer betyder detta att en böjd lem är lättare att röra sig i vattnet än ett uträtat lem. Till exempel är det svårare att göra en rak ben fram spark än ett knä höjning.
 • Spak riktning Riktningen du flyttar dina armar och ben kommer att påverka svårigheten av övningen. För att maximera intensiteten i ditt vatten träning, flytta dina armar och ben i motsatta riktningar under träningen. Detta beror på att röra sig i en "sax"-sätt, såsom när vatten promenader, skapar två motstående dragkrafter. Omvänt kommer flytta dina armar och ben i samma riktning minska motståndet du upplever.

Skapa egna program aqua aerobics
Om du börjar från början är det viktigt att börja långsamt, sedan bygga i tid och intensitet som du framsteg. En rutin kan vara så enkelt som att gå runt, dansa i vattnet några snabba musik eller bara agerar som ett barn och hoppa runt. Du kan göra steg-typ rutiner som vattenmotstånd fungerar som steg. Om du inte har en egen pool eller tillgång till en privat pool, många hälso-klubbar erbjuder klasser vatten aerobics, som erbjuder både en social faktor och mer formella rutiner.

Sponsrad länk
Håll dig frisk och i din gyllene år med En komplett guide för att utöva för äldre vuxna och pensionärer.
Skaffa en vatten träning med denna vattenlevande motion rutin. En komplett guide för att utöva för äldre vuxna och pensionärer.
Skaffa en vatten träning med denna vattenlevande motion rutin. En komplett guide för att utöva för äldre vuxna och pensionärer.

Pumpa upp det. Som med alla typer av aerob träning, syftar till att arbeta inom ditt mål hjärtfrekvens under minst 20 minuter för maximal kardiovaskulära fördelar. Om matematik inte är din kopp te, så gör en enkel diskussion test medan du tränar. Om du kan sjunga "The Star Spangled Banner" utan att missa något, så det är säkert att säga att du inte tränar så hårt du ska vara. Ditt mål bör vara att kunna bedriva en partiell konversation.

Finjustering. Många vatten aerobics övningar kan anpassas för att arbeta på specifika muskelgrupper samtidigt ditt hjärta att pumpa. Till exempel, för att arbeta på din glutes, kan du hålla fast vid sidan av poolen och helt enkelt sparka med varje fot, eller sparka dig runt poolen att hålla fast vid en kickboard. Till exempel, för att ställa din glutes, rygg, abs och ben försöker detta drag:

 • Ta en badboll och håll den mot bröstet.
 • Snurra i vattnet som om du var en utter eller säl.
 • Använd hela kroppen.
 • Ta ett andetag efter varje rotation.
 • Alternativa riktningar.
 • Icke-simmare kan gå från sida till sida, hålla huvudet ovanför vattenytan än ett helt varv.

Att förstå dessa ovan nämnda principerna och tips motion hjälper dig att få ut det mesta av dina övningar vatten aerobics. Som med alla träningspass, vet hur att ge tid att värma upp och kyla ner. Och glöm inte om att klä för komfort. Saker som att bära en full cut baddräkt, skyddsglasögon och skor vatten kan vara till hjälp i att hålla sig med ditt vatten träning. Lycklig stänk!