E2k

Så att prata med en barnläkare

Har du ett barn

Har du ett barn? Tja, är chansen, du kan behöva träffa en barnläkare. När ditt barn blir sjuk, är han den läkare som du behöver tala med. Du kan också behöva komma i kontakt med honom om du vill övervaka eller vet om hälsotillstånd ditt barn. Om du oroa dig för ditt första möte med en barnläkare, här är några tips att ge dig självförtroende:

Så att prata med en barnläkare. Möt en barnläkare att din familj eller din vän rekommenderade.
Så att prata med en barnläkare. Möt en barnläkare att din familj eller din vän rekommenderade.
  1. Möt en barnläkare att din familj eller din vän rekommenderade. Rekommendationen kan ge dig en känsla av komfort. Eftersom du vet att din familj eller din vän litar honom, då får du lätt övertyga sig själv om att han är seriös och lätt att hantera. När du pratar med honom, kan du alltid hänvisa till din familj eller din vän att fastställa vissa gemensamma grunder eller några anslutningar.
  2. Ställ ditt första möte. Ring barnläkare klinik för att ställa din preliminära utnämningen. Om hans sekreterare får ta emot ditt samtal, fråga om det barnläkare uppträdande. Fråga om han är vänlig. Ta reda på om han är ledig i hans samröre eller han ganska formellt. Om han svarar du ringer, då kan du mäta redan hur man talar till honom på personen. Men oavsett vad som händer, ska du träffa honom bara. Ingenting incident kan hända. Så slappna av och förbereda för din första ansikte mot ansikte möte.
  3. Organisera dina diskussionspunkter. Skriv ner dina tankar, frågor eller funderingar. Dessa punkter bör vara relaterade till tillståndet i ditt barn. Glöm inte att du möter honom att söka läkare om ditt barns hälsa. Eftersom du inte är säker på om du kan höja den högra eller den perfekta frågorna, vara beredd att följa upp. Förtydliga sina svar eller bekräfta hans poäng. Var noggrann så mycket du kan. Om han är lite tekniskt, be honom förenkla. Om det finns villkor som är ny eller obekant för dig, be om hans överseende. Han kan verkligen sträcka ut sin tid att låta dig förstå allting.
  4. Dela all medicinsk information om ditt barn. Om han är den första läkaren att ditt barn kommer att möta, behöver barnläkare för att etablera ditt barns sjukdomshistoria. Nämn allt. Han bör veta om hans allergier. De mediciner han tar, om det finns någon. De sjukdomar som han hade när han var yngre. De kirurgiska operationer han genomgått, om han gjorde. Om han nu visar några symptom, och du känner att något är fel med honom, prata om dem. De kommer att ställa diagnosen ditt barn en mycket enklare och lättare att göra.

Möte en barnläkare är som att möta en vän

Möte en barnläkare är som att möta en vän. Du får prata mycket om någon som ni båda gillar - ditt barn. Så, lär dig att lita på honom. Följ hans instruktioner och recept. Om ditt barns tillstånd är kritiskt, kan han tillåta dig att kontakta honom direkt - när som helst och var som helst. Men inte missbrukar detta privilegium. Din unge är inte hans enda patient. Nå honom bara när det är en verklig nödsituation.