E2k

Välja en glukosamin tillägg: ledvärk rättsmedel

Se om detta artrit behandling är rätt för dig

Glukosamin bygger "kudde" i våra leder och har funnit att återuppbygga skadade leder, återställa funktionen och minska smärta i artritiska leder. Även om det är ofta dyrt, jämfört med risken för smärtstillande medel inriktade skelettsmärta, plus kostnader och förlust av livsglädje på grund av nedsatt funktion, många människor är nöjda med att spendera ett par dollar per dag för glukosamin tillskott.
Många med artrit eller ben smärta rapport ökning funktion och minskad smärta när du använder en glukosamin tillägg . För vissa, återställer den aktuella skadade ledbrosket, medan det för andra minskar behovet av smärtstillande medel. Vissa rapporterar att det återställer funktionen. Här är hur man berättar om detta ledvärk behandling är rätt för dig, och hur man väljer glukosamin tillskott.

 1. Bestäm behöver. Glukosamin producerar substanser som verkar som en kudde när lederna flyttar sluta ben gnidning mot ben. Tillägget har visat sig vara till hjälp för ledvärk på grund av artrit, skada på leden eller en minskning av lederna "stötdämpande vätska. Om din smärta inte beror helt eller delvis på ett av dessa skäl kommer glukosamin inte hjälpa dig. Glukosamin fungerar bara om källan till din smärta är gemensamt relaterat - antingen på grund av benskörhet, artros, reumatoid artrit eller en nyligen akut benskada som påverkar det gemensamma eller dess omgivande vätska. Det kommer inte att hjälpa senor eller muskelskador och det kommer inte återuppbygga skelettet, men det återuppbygga brosk. Glukosamin har inte heller visat värde för personer med gemensamma eller skelettsmärta på grund av cancer. Det kommer inte att ta bort ben sporrar, men kan förhindra ytterligare utveckling av nya i den skadade leden. Om du är osäker på källan till din smärta, kan glukosamin vara värt att försöka, men i allmänhet sjukdomar glukosamin hjälper är villkor som bör bilden på röntgen eller magnetkamera eller annars kan objektivt diagnostiseras av läkare. Om du funderar på ortopedisk kirurgi eller har ont, starkt överväga ett glukosamin tillskott för att se om du kan förbättra din funktionalitet och uthållighet, samt minska smärta nivåer. Om du har rätt sjukdomar, kan en glukosamin tillägg läggas till din lista över gemensamma smärta rememdies.
 2. Bestäm medföljande tillägg. Glukosamin fungerar tillsammans med kollagen tillägg för artrit behandling och andra gemensamma frågor smärta, men det gör inte direkt påverkar produktionen av kollagen eller underhåll. Om ditt mål är att smärtlindring än artrit smärta, såsom med ben skada som har inflammation sträcker sig in i leden eller en direkt ledskada, leta efter en kombination av tillägg avsedd för sådan användning, såsom glukosamin, kondroitin och tabletter kollagen. Om du funderar på att ta itu med artrit smärta, speciellt reumatoid, kollagen doser är mer specifika, t.ex. doser av 5 till 10 gram per dag. Även glukosamin hjälper inte en skada på ett ben, om skadan kommer att påverka ett gemensamt (till exempel hur en ryggskada kan sätta överdriven stress på en knäled eller höftled), då glukosamin kan ofta bidra till att förhindra förlust av vätska i överbelastade leden och minska slitage på brosket kring benet skada.

  I vissa fall, kan glukosamin återuppbygga skadade ledvävnad och återställa vätskan i leden. Ibland skadan är alltför svår, men glukosamin kan också minska inflammation och fungerar som en antioxidant. Det är bra att ta välj antioxidanter för att uppmuntra denna antiinflammatoriska effekt, samt främja kollagen bildning för att hjälpa till att bygga senor och muskler som stödjer den skadade eller artritisk led i tandem med glukosamin.

  Välja en glukosamin tillägg: ledvärk rättsmedel. Bestäm medföljande tillägg.
  Välja en glukosamin tillägg: ledvärk rättsmedel. Bestäm medföljande tillägg.
  • Vitamin C gör kollagen.
  • Lysin stöd i collagen formation.
  • Alfaliponsyra kommer "återanvända" C-vitamin näringsämnen redan finns i kroppen och därmed stärka effektiviteten i C-vitamin arbetar för att bilda och upprätthålla kollagen och stöd senor, vilket i sin tur stödjer benet som byggs av glukosamin. Alfaliponsyra är också en stor allrengöringsmedel antioxidant för att minska svullnad i samband med ben smärta eller skada, det kommer att ta bort gifter och förbättra funktionaliteten av vätskan i förbandet som orsakar smärtan. Denna vätska omger dämpning som är gjord av glukosamin. Ta bort svullnad från det gemensamma kan bidra till att minska din tillit till over-the-counter eller receptbelagda antiinflammatoriska och hjälper dig att återställa funktionen, men inte stoppa eller minska din nuvarande läkemedel som förskrivs utan att tala med din läkare.
 3. Bestäm dosering. Glukosamin används för endast ett syfte, så det kommer främst i doser som är specifika för artrit lättnad och ledvärk och reparation. Den levereras i både en vätske-och kapselform. Om du tar glukosamin för artros förändringar, ledvärk eller reparation av en broskskada, kommer du vill överväga tillgängliga glukosamin kombinationerna som kombinerar kollagen och kondroitin. Att arbeta med reparation av ortopedisk skada, kan din ortopediska läkare eller sjukgymnast har specifika doser i åtanke. Vissa studier har använt högre doser, såsom 1.500 mg per dag för en kort initial behandling. Annars doser bestäms av din vikt (de över 200 pounds och / eller idrottare kanske vill ta högre doser) och huruvida du har reumatoid artrit.

  Yale Ortopeder har rekommenderat glukosamin och kollagen tillskott för att försöka undvika invasiv kirurgi så är möjligt. Märken som "Schiff gemensamma Gratis Plus med glukosamin, kondroitin, MSM och kollagen Powder Dry Mix" innehåller tillräckliga doser för detta ändamål. Om du upplever någon magbesvär, överväga att bryta din dos i två separata doser, en med frukost och en med middag. All annan högre dos bäst bestäms av din läkare, eftersom det kan vara överdriven och en onödig utgift.

 4. Välj ett prisintervall. Glukosamin och kollagen kombinationer är dyrare, men i allmänhet anses vara värda priset eftersom de ofta mycket effektiva för att minska smärta och nödvändig medicinering samtidigt öka funktion. Du kan sluta spendera lika mycket som ett par dollar om dagen. Du kommer i allmänhet vet om de hjälper din artros smärta inom 6 veckor till tre månader. Vissa hävdar resultat inom två veckor. Om du inte ser resultat inom tre månader, glukosamin sannolikt inte kommer att hjälpa dig. Många som drabbas av biverkningar har dem inom den första veckan.

  Många märken finns. Din läkare eller apotekspersonal kan sannolikt rekommendera ett märke som de tycker är särskilt bra, och vänner med artros har ofta funnit effektiva varumärken via trial-and-error. Välj ett välkänt varumärke som du rimligen har råd att köpa för dagligt bruk utan brister i kostnad överdrivet eller behöva avbryta användning för lång tid på grund av ekonomin. Dosering oro kommer sannolikt avgöra prisintervallet för dig.

  Se om detta artrit behandling är rätt för dig. Välj ett prisintervall.
  Se om detta artrit behandling är rätt för dig. Välj ett prisintervall.

  Om du hittar glukosamin för dyrt, överväga att utnyttja GNC "Rabatt tisdagar" eller Puritan Pride halvårsvisa försäljning rabatt. Eftersom de första månaderna är mer av en utvärderingsperiod, prova den bästa märke du kan hitta för att se om produkten fungerar för dig. Efteråt kan du experimentera med en billigare märke när du vet hur mycket pengar du bryr dig att tilldela detta tillägg, baserat på hur bra det är för dig. Även om det är sannolikt inte täcks av försäkringar, är det ett säkrare alternativ till långvarig smärta läkemedelsanvändningen.

 5. Utvärdera allergi, medicinering och konflikter livsstil.
  • Skaldjur allergier är särskilt en risk med en glukosamin tillägg eftersom det kommer från skaldjur protein.
  • Vissa kosttillskott kapslar innehåller socker, vete, jäst, gluten, soja och salt, så om du är allergisk mot något av dessa bör du granska vitamin flaska etiketter.
  • Glukosamin är ibland en konflikt med vissa läkemedel blodtryck och diuretika, du kan behöva en högre glukosamin dosering.
  • Om du är gravid eller ammar bör du rådfråga din läkare om glukosamin användning.
  • Glukosamin kan påverka insulinnivåerna så diabetiker måste noga bevakad av en läkare om de tar glukosamin.
  • Patienter som blodförtunnande medel bör använda kondroitinsulfat endast om det är okej med sin läkare.