E2k

Hur du tar åtgärder trots att rädda

Att vara rädd är ett resultat av yttre stressande stimuli och din hjärna reaktion på den. Det kan orsaka din puls att gå upp,, hyperventilation och muskelspänningar är som alla tillskrivs din kamp-eller-flight respons. När man står inför era värsta farhågor är din första reaktion att sätta så många miles mellan dig själv och den grundläggande orsaken till din rädsla genom att köra. Men i slutet av det hela, du kör bara bort från något som du kommer att möta igen på vägen. I händelse av att du måste utföra något även om du är dödligt rädd för den, nedan är några tips som hjälper dig göra det.

Hur du tar åtgärder trots att rädda. Ta ett djupt andetag.
Hur du tar åtgärder trots att rädda. Ta ett djupt andetag.
  • Ta ett djupt andetag. Den första reaktionen på något du är rädd för är för kroppen att ta upp som din hjärna släpper en cocktail av kemikalier att fylla din kropp att hantera den saken du är så rädd för. Ett av dessa kommer att resultera i att du tar kort, flämtande andetag som du hyperventilera. Med ett djupt andetag hjälper dig att fokusera på uppgiften och på samma gång lugna ner dig.
  • Hitta något att fokusera på. Om du måste göra en uppgift som skrämmer dig, hitta något att fokusera dina tankar på kan du få jobbet gjort. Vare sig det är ett föremål långt borta eller nära till hands, hitta något att titta på och fokusera din uppmärksamhet på den. Detta gör ditt sinne att blockera ut de andra tankar som körs igenom den och hjälpa dig att ringa in uppgiften.
  • Ta små steg. Precis som alkohol och droger återhämtning, är det bästa du kan göra att ta små steg i fullföljandet denna uppgift du är så rädd för. Försök att bryta ner uppgiften i små segment och sedan gå att åstadkomma varje segment av uppgiften tills du har fyllt i hela. Till exempel om du måste tömma ut en smutsig papperskorg, kan du bryta ner det till att ta bort soppåsar först och sedan gå vidare till andra delar av papperskorgen tills papperskorgen är tom.
  • Hoppa in och göra det. Om du tar små steg är inte ett alternativ, kan du bara blunda och bestämmer sig för att bara göra det. Precis som slita av ett plåster, ibland det bästa tillvägagångssättet är att spänna dig och bara dra. Det positiva med detta tillvägagångssätt är att oavsett vad det är du är rädd för, blir det gjort utan eftertanke.
  • Det är alla i huvudet. Vid slutet av dagen, är det gamla talesättet att det enda att frukta rädsla i sig är sant. Rädsla är bara en kemisk reaktion i hjärnan till lämpliga delar av din kropp. Rädsla är bokstavligen och bildligt i huvudet bara. När du inser detta faktum, kommer det att vara lätt för dig att övervinna rädslan och få uppgiften klar. Hitta en process för att övervinna det och du bör kunna fungera även när inför saker du är rädd för.