E2k

Hur man behandlar ett kvalster bita

Kvalster gillar inte bitande människor

Kvalster gillar inte bitande människor. Deras favorit är till mellanmål på döda djur. Så om du får så otur att få dessa utslag-liknande mite biter, bör du agera på dem omedelbart. Lämnar bites obehandlad kan orsaka allvarligare infektion eller ärrbildning.

Här är de steg att följa när man försöker behandla kvalster biter:

  1. Wash Kvalster är oftast fäst på offrets hud, försöker bita det mer. Du kan effektivt ta bort kvalster genom att noggrant tvätta det drabbade området med varmt och tvålvatten.
  2. Gälla. Sätt på antihistamin kräm för att lindra klåda. Sprid antiseptisk kräm också för att bekämpa eventuella infektioner. Innan du sätter något på din hud, se till att testa produkten på en inte-så-märkbar del. Du vill testa hur din hud reagerar på den kräm innan du sprider det på kvalster biter.
  3. Undvik. Aldrig någonsin repa kvalster biter oavsett hur kliande den drabbade delen är. Du kommer bara orsaka infektion och ärrbildning. Om du inte kan hjälpa det, bättre handskar eller täcka bitit området med ren trasa. Detta bör hindra dig från att repa bites.
  4. Övervaka. Fortsätta att övervaka kvalster biter. Observera del förändringar på betten. Har bites började lindra rodnad eller har dessa blivit värre? Som noterar eventuella ändringar är mycket viktigt att veta om din medicin fungerar eller inte.

De biter bör redan vara klar efter en vecka

Hur man behandlar ett kvalster bita. Kvalster gillar inte bitande människor.
Hur man behandlar ett kvalster bita. Kvalster gillar inte bitande människor.

De biter bör redan vara klar efter en vecka. Överväga att gå till en läkare om biter inte gått den tiden eller om ditt tillstånd blev värre. Din doc vet det bästa sättet att behandla kvalster biter.

Efter behandling din kvalster biter, du är nu redo att börja eliminera kvalster. Du kan inte se till att du aldrig kommer att drabbas av kvalster biter igen om du har perfekt eliminerat den skyldige.

Kvalster trivs oftast på skadedjur

Kvalster trivs oftast på skadedjur, särskilt fåglar och råttor. Om du har dessa skadedjur, de kanske källan till kvalster. Kontrollera ditt husdjur om den har kvalster på sin hud. Ta med den till veterinären omedelbart. Veterinären kommer att ge dig rätt recept och vad man ska göra för att hjälpa ditt husdjur bli av med dessa skadedjur.

Medan ditt husdjur behandlar sin kvalster angrepp

Medan ditt husdjur behandlar sin kvalster angrepp, bättre skydda dig från eventuella kvalster biter igen. Bära långa ärmar varje gång du kommer i kontakt med ditt husdjur. Du kan hålla ditt husdjur borta också, säger i en isolerad rum i huset.

De biter bör redan vara klar efter en vecka. Kvalster trivs oftast på skadedjur.
De biter bör redan vara klar efter en vecka. Kvalster trivs oftast på skadedjur.

Sprutar bekämpningsmedel på det angripna området kommer att bidra till att utrota kvalster. Se till att du kommer att använda ett bekämpningsmedel speciellt gjorda för att döda kvalster. Om djuren orsakar kvalster är inte din, kan du även använda fågel kontroll eller gnagare tillsammans med bekämpningsmedel.

Försök att göra allt du kan för att eliminera kvalster

Försök att göra allt du kan för att eliminera kvalster. Om du inte lyckas, överväga att kalla professionella skadedjursbekämpning. De är experter på att utrota skadedjur som kvalster. Detta kan vara lite dyrt, men åtminstone är du säker på att du inte behöver omedelbart drabbas kvalster biter igen.