E2k

Hur man identifierar generiska läkemedel

Generiska läkemedel, generiska piller, generiska recept och generiska produkter är läkemedel alternativ som är en stor lättnad för dem med ekonomiska svårigheter. Med generiska läkemedel, kan du följa nu läkarrecept genom att tillbringa minst 50% mindre.

Men innan du njuta av dessa generiska produkter, måste du veta hur man identifierar ett generiskt läkemedel. Här är några sätt du kan identifiera generiska läkemedel:

  • Namn - Namnet är kanske det bästa legitimation om ett visst läkemedel är generisk eller inte. De flesta generiska läkemedel är märkta med deras generiska namn. Till exempel är metformin används i stället för Glucophage är metoprolol används i stället för Lopressor och diazepam användes istället för valium. Generiskt simvastatin används för Zocord och det generiska namnet Atorvastatin används för Lipitor. Du kan alltid kontrollera en lista av märkesvaror läkemedel och deras generiska motsvarigheter för att kontrollera om läkemedlet du köpt är generisk.

Det finns också vissa stater, som Texas, som märka läkemedlet med "ersättning för" i stället för de generiska namnen. Exempel på detta är "substitut för Lipitor," "ersättning för Zocord," "ersättning för Lopressor," och "ersättning för Glucophage."

Hur man identifierar generiska läkemedel. Namn.
Hur man identifierar generiska läkemedel. Namn.
  • Pris - Jämfört med märkesvaror motsvarighet, generiska läkemedel är otroligt billigt. Priset är kanske den mest hyllade fördelen med generiska läkemedel över märkesvaror droger. Märkesvaror droger är så dyra eftersom priset ingår forskning innan läkemedlet skapas, kliniska prövningar för att bevisa läkemedlets effektivitet och marknadsföring av läkemedlet. Alla dessa omfattas inte av generiska läkemedels pris så det är billigare.

Bortsett från det, märkesvaror droger monopolisera brukar marknaden sedan formuleringen är patenterad och gör ett visst företag den enda tillverkaren av ett visst läkemedel. Därför kan de märka upp priset så mycket som de vill.

Även billiga, kan du inte alltid använda som utgångspunkt för att köpa ett generiskt läkemedel online eller från återförsäljare som Walmart. Innan du surfar på nätet eller vågar ta att generiska piller från Walmart, bör du se till första formuleringen av generiska läkemedel.

Även hjälp. Pris.
Även hjälp. Pris.
  • Formulering - Vad gör generiska betrodda läkemedel är samma formulering dessa har med märkesvaror droger. Enligt FDA kan generiska läkemedel endast godkännas för marknaden om läkemedlen har samma aktiva ingredienser som de märkesvaror droger. Dessutom bör styrkan, administreringsvägen och formen av dosering vara liknande. Andra likheter som generika bör ha med de märkesvaror droger är indikationerna, styrkan, kvalitet, renhet och identitet. Generiska läkemedel bör också vara bioekvivalent och bör tillverkas under FDA: s strikta regler och normer.

Även hjälp

Även hjälp, det finns fortfarande instanser som ett generiskt läkemedel orsakar mer intensiv biverkningar än märkesvaror läkemedel, som allergier. Detta beror på att generiska läkemedel inte helt kopiera märkesvaror läkemedlets formulering. De inaktiva ingredienser, även kallade hjälpämnen, kan och måste ändras, eftersom dessa är de enda fysiska skillnaden som sätter generiska läkemedel isär. Emellertid förändras även läkemedlets färg påverkar andra innehåll av läkemedlet, vilket orsakar bieffekt av den generiska läkemedel.

Sammantaget tar generiska läkemedel är ditt val

Sammantaget tar generiska läkemedel är ditt val. Läkare brukar rekommendera att ta märkesvaror droger. Så om du väljer att istället ta generiska läkemedel, bara tänka på dessa möjliga risker.