E2k

Hur man ska förstå schizoaffektiv sjukdom

Schizofreni är en sjukdom som drabbar bara en procent av en hel befolkning. Indikationer på detta psykisk sjukdom inkluderar har vanföreställningar, hallucinationer och meningslösa ramblings från den drabbade personen. De som lider av det kan inte lätt separerar fantasi från den objektiva verkligheten. Ingen vet ännu vad som orsakar schizofreni, men utvecklingen visar att det inte är ensam bland de många psykiska störningar. Ange schizoaffektiv störning.

Schizoaffektiv störning är en sammanslagning av schizofreni och affektiva symtom humör. Precis som sin föregångare handlar det vanföreställningar kännetecknas av att ha radikala och nästan fantastiska föreställningar. Den person som lider av det ser också saker som inte finns. Stämningar förändras nästan plötsligt och bipolaritet manifesterar. Studier pekar på födelse komplikationer och andra obalanser i hjärnan som orsakerna till denna sjukdom. Här är några tips som kan hjälpa att förstå schizoaffektiv sjukdom bör du känner någon som kanske lider av det.

  • Psykos har mycket att göra med schizoaffektiv störning. Att inte ha dom för att berätta vad som är verkligt och vad som inte är en del av denna psykos. Hallucinationer och vanföreställningar är alltid närvarande och på ett eller annat sätt, de saker som den sjuke ser skrämma honom. Personen drar sig bort från livet, vilket innebär att han inte har energi att interagera med någon. De känslor som de uppvisar är oftast de av ensamhet och brist på hopp. De har maniska och depressiva symptom. På grund av detta, tror de alltid för självmord och andra former av sin egen död.
  • Diagnos för en person behöver expertis av en psykisk hälsa specialist. Detta beror diagnostisera för schizofren depression kan visa sig vara förvirrande. Andra psykiska sjukdomar kan ha samma markörer.
  • Många läkemedel är nödvändig för sjukdomen behandling. Det kan ta kombinationer av olika. Enligt undersökningar kan psykoterapi lösa de återkommande drastiska humörsvängningar.
  • Antipsykotika kan bidra för att minska incidensen av hallucinationer och vanföreställningar. Å andra sidan kan antidepressiva hjälpa befria lidande av depression och helt eliminerar trötthet.
  • Vara försiktig med biverkningar. Även om dessa är färdiga lösningar, kan de inte lova bra biverkningar. Från muntorrhet till muskelspasmer, kan en person påverkas med schizofrena depression lider dessa biverkningar. Lidande kan bli rastlös och har problem med sexuell aktivitet. Ändå vidta nödvändiga åtgärder, även om det innebär att uthärda obehagliga. Dessa biverkningar är svåra att eliminera. De kommer med paketet. Om biverkningar kvarstår medan problemet kvarstår då arbeta med en läkare behöver förstärkning.

En person som lider av schizoaffektiv sjukdom går igenom en hel del saker varje dag. Det är viktigt för dem som är runt omkring honom att vidta åtgärder för att förstå honom.

Yttrande från en specialist räknas

Hur man ska förstå schizoaffektiv sjukdom. Psykos har mycket att göra med schizoaffektiv störning.
Hur man ska förstå schizoaffektiv sjukdom. Psykos har mycket att göra med schizoaffektiv störning.

Yttrande från en specialist räknas. Du kan inte räkna med att en person är drabbad av schizoaffektiv sjukdom utan en expert bedömning. Kom ihåg att andra psykiska sjukdomar har samma symtom som den shizoaffective sjukdom. Med fel diagnos, kommer fel medicin följa. Förutom ange vilken typ av sådan psykisk sjukdom, måste experten också gå tillbaka till den enskildes personliga historia som de borde utnyttja sinnet så han kan också berätta hur man skall närma den sjuke.