E2k

Hur man ska leva med en psykiskt sjuk förälder

Dina föräldrar kan vara i perfekt mental hälsa just nu men när de blir äldre kommer de att vara mer benägna att psykiska lidanden och sjukdomar. Det kommer verkligen med åldern och är till stor del orsakas av erfarenheterna av stress i livet och toxicitet i miljön. Eftersom detta oundviklighet kommer definitivt, bör du vara beredd att leva med dem eftersom du är den enda som kan verkligen ta hand om dina föräldrar. Om du funderar på att ta hand om en psykiskt sjuk förälder är öst, tänk om. Det kommer definitivt att ta kampen hjärtat ur dig på grund av den ständiga stressen av att ta hand om dem och att behöva svälja vad som kommer med det. Här är några idéer om hur man tar hand om din psykiskt sjuk förälder på ett sätt som du inte blir psykiskt sjuka själv.

Hur man ska leva med en psykiskt sjuk förälder. Vet att det är sjukdomen och inte din förälder.
Hur man ska leva med en psykiskt sjuk förälder. Vet att det är sjukdomen och inte din förälder.
  • Känna sjukdomen. Att leva med en psykiskt sjuk förälder kan vara en utmaning, särskilt om du inte vet krångligheter av sjukdomen. Det är därför om du har att göra med din förälder, är det extremt viktigt att du känner till olika detaljer av sjukdomen så att du kan hantera det på rätt sätt och utrusta dig med rätt psykologiska verktyg och försvar. Om du vill veta mer om sjukdomen, kontakta din förälder läkare eller läkare, särskilt professionella som diagnostiseras sjukdomen. Har utbilda honom dig om sjukdomen och hur man hanterar det. För att komplettera din utbildning, är det starkt rekommenderat att köpa en kopia av DSM-IV-TR bok som innehåller allt du behöver veta om de olika psykiska sjukdomar som människan känner till, särskilt de som drabbar de äldre. Naturligtvis, se till att utforska Internet för andra kompletterande information om sjukdomen. Om möjligt, gå online stödgrupper och forum så att människor som redan har upplevt samma kan utbilda dig på vad du ska göra mer.
  • Vet att det är sjukdomen och inte din förälder. När du tar hand om din älskade psykiskt sjuka en, kommer du bära ofta bördan av att behöva svälja varje förolämpning eller sårande kommentar från dem en gång på ett tag. Självklart är det ganska tufft att vara tät nog att dessa förolämpningar inte kommer att påverka dig. I sanning, kommer det att påverka dig ganska effektivt. Du kan dock ta dessa förolämpningar i steg om du inser att den som kastar förolämpningar på dig är inte riktigt din älskade men endast psykisk sjukdom som har honom eller henne. Förverkliga denna sanning kommer definitivt att hjälpa dig att flytta från bär förolämpningar på hjärtat. I grund och botten, vad du vill kunna göra är att ta det i ena örat och ut genom det andra, och att inte ta det i djupt inne i tarmen.
  • Släpp din stress. Låt oss inse det, ta hand om en psykiskt sjuk person är en tuff men hederligt jobb. Däremot kan den stress som kommer med definitivt ta en vägtull på någon person. De förolämpningar och kommentarer slungades mot du kan få ner dig och deprimerad. När detta händer måste du kunna släppa hur du känner. Nära vänner och stödgrupper kan hjälpa dig här. Du kan också släppa vissa stress genom att avsätta ett par timmar i varje dag under en mig tid där du kan göra vad som gör dig lycklig utan att oroa din förälder.

Sammanfattningsvis är det viktigt att du inte låter ditt liv kan alltför tyngda av din situation med din förälder. Det är viktigt att du kan leva ditt liv trots denna börda. Gör det inte definierar vem du är och hur du ska leva ditt liv.