E2k

Hur ta hand om en person med epilepsi

Den mänskliga hjärnan är som en maskin

Den mänskliga hjärnan är som en maskin. Den har en komplex signalsystem som måste fungera perfekt eller kommer du att uppleva några avvikelser i ditt nervsystem och samordning. När pulsen ökningar snabbt för så mycket som 500 pulser per sekund, kan det utlösa ett epileptiskt anfall. Epilepsi är ofta irreversibel och om du vet någon som har ofta repetitiva anfall, bör du ha honom diagnosen för sjukdomen. Det finns några saker som du kan göra för att hjälpa dig att hantera sitt tillstånd:

Hur ta hand om en person med epilepsi. Döljer inte detta villkor.
Hur ta hand om en person med epilepsi. Döljer inte detta villkor.
  • Döljer inte detta villkor. Det är viktigt att hans eller din familj, vänner och kollegor kontor vet om hans tillstånd. Epilepsi är inte pinsamt och utbildning om denna abnormitet kan hjälpa dig att ta hand om epileptiska personen. Han kan ju inte flytta kontrollerbart när han är under attack. Han kommer att behöva lite hjälp från er inom detta område. Det finns tre viktiga punkter för dig att komma ihåg att ta hand om en person med epilepsi. När du har ordentlig kunskap om detta tillstånd, vet du hur man ska hantera det. Du bör alltid:
    • Vet när han har en attack. De flesta epileptiska anfall har mönster. Håll en logg om hur ofta de är och räknar en attack.
    • Vet vad de ska göra i händelse av ett anfall. Fäst inte en sked eller hårda föremål i munnen under attacken. I motsats till den gamla metoden att under ett anfall den håller epileptiska personen från att bita av tungan, sätta i ett hårt föremål kan göra det. Så mycket som möjligt, lägga honom på hans sida för att hindra honom från att bita den. Se till att personen andas, om han inte, administrera HLR.
    • Vet vem du ska ringa om han inte svarar efter ett anfall. 911 är det första numret du ska ringa för att ha en ambulans snabbt. Då ska du ringa sin läkare för att informera honom om situationen. Slutligen kalla sin familj eller vänner. Familj eller vänner panik vanligtvis dessa typer av situationer, och det kommer inte vara bra att ha ett rum fullt av skrikande och panik människor.
  • Var medveten om sina begränsningar. Även om du kan förutse ett epileptiskt anfall, kan du aldrig veta om det plötsligt byter mönster. Körning är en aktivitet som kräver full uppmärksamhet. Låt inte epileptiska personen kör ensam eller låta honom köra långa sträckor. Ha alltid en mobiltelefon laddad och klar med dig när du går ut för en enhet.
  • Följ hans läkares ordination. Vara samvetsgrann i att ge sina mediciner. Håll ett läkemedel schema att följa varje dag och lagra sina mediciner på ett torrt ställe, utom räckhåll för barn, men fortfarande inom vyn. Observera eventuella biverkningar i sina mediciner och informera sin läkare om det finns någon.
  • Säkerhet-bevis hans hem. Håll golvyta klar och obehindrad alltid. Håll vassa redskap i en låda istället för att sätta dem på disken och överväga att använda trä redskap istället för metall. Håll elektriska apparater borta från ett område med vatten. Kläm fast ledningar och kablar tillsammans och hålla dem dolda.

Du kan inte alltid hantera detta på egen hand

Du kan inte alltid hantera detta på egen hand. Leta efter lokala stödgrupper eller organisationer som erbjuder stöd - både fysiskt och känslomässigt. Du kommer att lära andra saker genom att prata med människor som har en liknande situation och du kan lära dem vad du vet lika väl.